Mandag og ny babymat

I dag er det mandag og hvorfor ikke starte uken med å planlegge mat til en selv og baby. Nå har jeg akkurat laget en omgang med gulrotpuré. Det blir første gang Adrian får smake gulrot, men han sovna jo selvfølgelig før jeg var ferdig med den 😛 Jaja, da får han smake etterpå. Han har grått en del den siste tiden og vi har hatt misstanke om tenner og nå har jammen meg den ene tannen nede kommet igjennom tannkjøttet. Skikkelig skarp og ruglete, ikke rart det er ubehagelig stakkar. Det har vært noe vanskeligere å legge han om kveldene og han våkner nå tidligere enn før. Så han trengte vel litt søvn og hvile nå vil jeg tro. 

I løpet av dagen blir det å lage opp litt flere typer fruktpureer og grønnsakspureer, samt skrive liste over hva mor og far skal ha til middag for uken.

 

I dag gikk jeg til innkjøp av noen kjekke beger som jeg kan lagre babymaten i. Slik at jeg enkelt kan fryse den ned og oppbevare kort tid i kjøleskapet uten å ta opp for masse plass. Kjekt! Mangler slike klistrelapper til å sette på med hva innholdet er og når de er laget.


Begrene kjøpte jeg på Price Club i Drammen og det kostet 12kr for 5 beger med lokk. Venninna mi nevnte at de også selges på Nille.

Selv liker jeg veldig godt de økologiske gulrøttene. De er ofte mye bedre på smak syntes nå jeg. Gulrotpuré er veldig enkelt. Skrell og skyll gulrøtter. Del de så opp i like store biter og kok eller damp til de er møre (ca 20-25 min). Bruk så stavmikser til å mose til en fin puré sammen med litt av kokevannet. Slik at du får den konsistens som passer din baby. Jeg bruker kun bittelitt vann. Bedre å starte med litt og eventuelt tilsette mer av kokevannet om du trenger. Kjedelig om du plutselig står der med en alt for tynn puré. 

 

Naturlig, næringsrik og god mat til babyen!

 

Noen som vet hvor man kan få tak i slike klistrelapper jeg kan skrive hva begrene inneholder??

 

#baby #mat #babymat #barnemat #blogg #mammablogg #gulrotpure #økologisk #sunn #sunnmat #hjemmelaget #mandag 

 

FØLG meg gjerne på Facebook HER . Brukernavn på INSTAGRAM : charlottev1987

4 kommentarer
  1. Så smart! 🙂 Har så lyst til å lage litt mat til vesla etterhvert, jeg også. Men får vel nesten vente til hun er født og stor nok til å spise det, hehe. 😉 Så slike lapper på Biltema her, men du finner de nok mange andre steder også. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg