Fylt kyllingfilet, servert med jordskokk og grønnsaker

I går laget jeg noen supergode kyllingfileter fylt med ost og pesto, surret inn i bacon. Det er enkelt og veldig godt. Jeg tok noen bilder underveis, men når maten var ferdig oppdaget jeg at minnekortet i kameraet lå på bordet og ikke sto i kameraet. Så jeg hadde altså tatt 7-8 bilder uten minnekort. Jaja, jeg fikk i det minste tatt noen bilder av det ferdige resultatet.


Kyllingfilet fylt med Tine Kremost, pesto og soltørkede tomater. Så surret bacon rundt.

Du trenger:

 • Kyllingfilet
 • Tine Kremost med chili og Lime (eller annen type)
 • Pesto
 • Soltørkede tomater (om du ikke liker det, så sløyfer du det)
 • Bacon ( 2 skiver bacon pr filet)
 • Jordskokk, paprika, rød løk, gul løk, sukkererter, hvitløk, olje, salt, pepper.
 • Server gjerne med gresk/ tyrkisk youghurt eller ønsket saus.


Jordskokk, bilde hentet fra Bama.

Fremgangsmåte:

 1. Sett ovnen på 200 grader. 
 2. Skyll og skrell jordskokken. Og få den i tynne skiver som potetgull, jeg brukte rivjernet mitt . Legg skivene i en ildfast form, hell over olje, finhakket hvitløk, salt og pepper. Topp så med ønskede grønnsaker og stek i ovnen i ca 30 min.
 3. Skjær et fint snitt i kyllingfileten, så du får en liten “lomme” hvor du kan fylle kremosten, pesto og soltørkede tomater. Krydre med pepper. Surr bacon rundt for å unngå at osten renner ut. Bruk gjerne tannpirkere for å holde baconet på plass. 
 4. Stek kyllingene litt i panna på alle sider, slik at baconet får litt farge på seg. Ha de over i en ildfast form og stek i ovnen sammen med grønnsakene de siste 20 minuttene. 

 

Jordskokk er noe jeg aldri har prøvd før, men lenge har hatt lyst til å prøve. Den har litt mindre karbohydrater enn poteter og en er fin erstatning vil jeg si. Jeg syntes det smakte litt annerledes. Potet smaker jo ikke så mye. Så jordskokk syntes jeg hadde en litt spesiell smak, men når man hadde youghurt eller annen saus til så syntes det den ble god. Så jeg ser for meg at det er godt å lage fløtegratinert jordskokk og “potetgull” av den. 

 

Har du prøvd jordskokk før?

Hva bruker du den til?

 

#mat #middag #jordskokk #kylling #lchf #lavkarbo #mat #sunnmat #kosthold #hjemmelaget

Siste innlegg