Husker dere smørkrisen for noen år siden? Det husker jeg. Midt i julestria. Jeg fikk da for første gang laget hjemmelaget smør. Jeg ante ikke at det var så lett og smaker var upåklagelig.
Har du noen gang rester igjen av fløte , som snart går ut på dato. Hvorfor ikke lage hjemmelaget smør . Veldig smart.
5dl Fløte, 3 SS seterrømme og 3,5-4 ts salt
Fremgangsmåte:
1.Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser. Start med å helle alle de 3 ingrediensene oppi en bolle. Og start med piskingen
2. Først blir det hele til en tynn og luftig krem, så blir den gulere i fargen, tykkere krem og mindre masse.
3.Og siste steg i vispeprosessen er at det dannes kjernemelk og smøret klumper seg til små biter. Da skal du stoppe å vispe. Bruk så en slikkepott til å samle alt smøret sammen til en stor klump. Kjernemelken heller du i ett glass og kan taes vare på om du ønsker (da den kan brukes i andre oppskrifter)
4. Kjernemelken fjernes.
5. Vask hendene godt. Fyll opp bollen med kaldt vann og press ut det du klarer av kjernemelk.Dette gjør du ved å trykke på hver av sidene på den runde smørballen. Skift vann 2 ganger.
6. Form smøret som du vil og oppbevar det i kjøleskap.
Ønsker du kryddersmør kan du kjerne tilsette hvitløk og urter!
Lykke til 🙂