Forslag til hjemmelagede julepresanger (Drops)

Hjemmelagede drops:)
gro 034
Hehe, Logon til Sugarbabez UB tegna av Chris

Når vi hadde elevbedrift på videregående så hadde vi en dropsbedrift 😛 og den kalte vi for Sugarbabez:P:P Bestående av 3 jenter. Og hvordan det gikk med overskudd trenger vi vel ikke snakke om:P men jeg har fortsatt matte og ulike saker man trenger for å lage drops også må jeg kjøpe inn noe nytt. Så jeg tenkte jeg skulle blogge en dag denne uken om ulike typer av drops man kan lage. Men jeg begynner nå med å fortelle hovedoppskriften for hjemmelagede drops+ noen gamle bilder fra når vi hadde elevbedrift. Dette er superflotte gaver som man kan gi bort ved siden av andre gaver. Og er jo litt stas når man har laget dem selv:)

Du trenger:
gro 080

-Teflonmatte
– sprøyte ting som måler ml til å måle opp smaken
-sitronsyre
-smak
-farge
-olje(til å smøre litt på matta og på de tingene man bruker så det ikke klistrer seg fast)
-termometer opp til 165 grader+
– drops-skrape(de hvite på bilde)
-gjerne et håndkle til å ha under dropsmatta
-kjele(rustfri stålkaserolle)
-sukker
-druesukker
-saks til å klippe dropsen med
gro 081
Bakers:smaker  Forann: alle slags farger.

Ingredienser:
1 dl vann
5 ,5 dl sukker
2 dl druesukker

gro 091

Gjør alt klart med matte og smør inn ting som saks og dropsskape. Mål gjerne også opp 2 ml med smaken du ønsker.

Tilberedning:
1 Mål først vann, sukker og druesukker opp. Ha vann, så sukker og så druesukker i gryta uten å få sukker på grytens kanter. Sett straks gryta på varmen og kok massen ved full varme MED lokk og UTEN omrøring.
gro 082

2 Etter kort tid kan du høre massen boble og se, at det kommer vanndamp ut under lokket. Når dampen avtar etter et minutts tid, kokes det videre UTEN lokk, UTEN omrøring og MED termometer i gryten.

3 Hold øye med temperaturen, det går langsomt i starten og raskt på slutten – og temperaturen er meget viktig. Når temperaturen målt midt i gryten er 162°C (ikke under 160°C og ikke over 165°C), tas gryten av varmen.

4 Hell massen utover teflonmatten og etter ca 1 min er den flar til å helle oppi fargen (om det er rød farge kan du godt vente litt så ikke fargen blir ødelagt, men det kan du prøve deg frem til selv. også tilsetter man litt sitronsyre og tilsetter så smaken(2ml) i midten av deigen og bretter den sammen med dropsskrape og elter det som en deig med skrapa,slik av smaken ikke dampes bort.
gro 083

her er del tatt i sitronsyre,farge og smak.Jordbærdrops. Så jobber man slik med denne deigen

5. Så snart du kan røre massen med fingrene, går du fra å elte med skrapene over til håndeltning. Bruk “lette” bevegelser, så hendene kun er i berøring med massen i kort tid.

Når massen er ferdigblandet og avkjølt nok til at man kan ta på den, rulles den i stenger og klippes opp i passe biter.

gro 085

så man lager mange sånn “ormer” og klipper de opp med den smurte saksen.
gro 089
Her ser du at jordbærdrop og banandrops ligger på bakepapir før de pakkes ned i poser(kan gjerne surres i melis om man vil)

også pakker man de inn i ferdigkjøpte poser eller bokser, man kan også lage selv ved hjelp av f.els celofan:)
gro 033

Og her er de ferdige pakket inn med søte bånd rundt, utrolig flotte å gi bort 🙂 <3 <3

For et herlig syn å våkne opp til

Når jeg våknet opp og så ut av vinduet i dag så var det helt hvitt:) Så utrolig koselig. Jeg er ikke så spesielt glad i vinteren, men syns det igrunn er veldig koselig med snø da. Så lenge det ikke regner etterpå så det blir sørpe føre. Huff, det er forferdelig. Så la denne snøen for en gangs skyld bli her en liten stund.
sn

Bare lagt til et Random bilde jeg fant på nette. For jeg får ikke lagt inn bildene jeg har tatt nå de siste dagene. For jeg ga bort ladern min til mamma. Så da har vi brukt  Mads sitt kamera, men da finner vi selfølgelig ikke overføringskabelen. Typisk. Så i dag får jeg vel lete litt i skuffer og skap og se om jeg kan finne den.

I da tenkte jeg at jeg skal ut å gå en tur i nysnøen. Og prøve å få med meg min kjære. Vi laget en pakt når jeg kom hjem  fra Tyrkia. Da skulle vi går tur hver eneste dag, men jeg viste det ikke kom til å virke:P Charlotte sier: Mads skal vi gå en tur?? Mads: nja, kan vi ikke ta det i morgen.

moahahha

Savner sommern, her var jeg hvertfall littegrann brun. Nå er all fargen fra 5 mnd i Tyrkia borte.

Fant netopp igjen min eksterne hardisk så jeg fant masse gamle bilder. Hohohoho.

God morgen

hnefoss 332

God morgen:)

UFF, syns søndager er kjedelig. Så da ligger jeg bare i sengen å slapper av under dyna med datan og ser på paradise hotel. Siden jeg har sett alle episodene som er lagt ut fra Paradise hotel Sverige 2009, så ser jeg nå på de gamle episodene med Paradise hotel Danmark. Har ikke sett dem og sier bare . SPENNING:D:D:D

Om du lurer på hvor du kan finne de nye episodene av Paradise Hotel sverige 2009 så finner du det på www.tv6.se/play

Ser det er en del som har lurt på det:) Og det svenske er også utrolig spennende som dere burde se på om dere liker Paradise da.

Paradise Danmark som jeg ser på nå finner jeg på www.tv3.no

Ha en fin dag:)

Endelig fått igjen datan min

Da har jeg endelig fått igjen datan min fra reprasjon på Elkjøp. Det ble 3 gangen den var på reprasjon for samme feilen. Så jeg håper de har fiksa den så den virker litt mer enn 1 uke nå:P:P
november 164

Nå sitter jeg å koser med den søte kaninen vår:) og den er så utrolig glad i å kose med Mads, meg og bamsen:) Er hun ikke søt??

Så utrolig herlig å pleie kroppen

Åhhhh, jeg bare elsker det. Det er så sykt digg å pleie kroppen litt ekstra sånn innimellom. Nå har jeg akkurat liggi i badekaret og hatt på diverse annsiktsmasker og skrubbet hele kroppen med skrubbekrem og andre renseprodktet. Kroppen skal man leve med hel livet og det er utrolig viktig å ta godt vare på den. Mens jeg lå i badekaret kom Mads inn å spurte om jeg ville ha noe å drikke og om det var noe mer han kunne gi meg. Han er jo bare så skjønn å da. Tenker på å gjøre alt det beste for meg hele tiden og henter ting og spørr hele tiden om jeg trenger noe. Er så koselig å føle at man blir satt så stor pris på av en annen person. Elsker deg Forloveden min <3 <3<3 Også kom mads inn med noe til meg mens jeg lå i badekaret da veitu:)
charlotte1987

Her har jeg da fått juice i et fancy coctail glass og honningmelon 😉 Nam
nov2 014

I badekaret fant jeg også frem til å pleie mine føtter, skrape av litt hard hud og bruke sånn fotfil ting. Det er bare så superherlig. Får de gode og myke føttene etterpå. Når man går mye barbent på sommeren så får man lett hard hud under beina. Så da er det smart å pleie føttene litt.

nov2 021

Dette var de to jeg brukte da. filen er tosidig. En men små hull og en med større hull.

nov2 017

Så her skal det skrubbes/files under beina og litt på siden der nede. Først så brukte jeg den blå som skraper av /skjærer bort hard hud. 

Nå har jeg lagt meg i senga med gutten min og smørt inn hele kroppen med fuktighetskrem også har jeg smurt inn leggene med sånn isende krem og føttene med fotkrem. Åhhhh, så herlig som man føler seg etterpå. Så nå skal jeg legge meg og kommer nok til å sove utrolig godt. Har det på følelsen:)

HVOR OFTE PLEIER DU KROPPEN DIN SÅNN SKIKKELIG???

Er du redd for edderkopper?se her

Iyi aksamlar  ,som betyr god kveld på Tyrkisk, for de som lurte.

Men nå var det ikke det jeg tenkte å snakke om. Mange er for tiden redde for edderkopper og andre ekle småkryp. Jeg selv har egentlig aldri vært redd for edderkopper, men utrolig redd for slanger og ormer. Mads, samboeren min er sykt redd for edderkopper så er som regel meg som må ta meg av de krypene i alle mulige størelser. Og det har funket helt fint for meg i grunn. Har også flere venninder som ikke er særlig glad i disse skapningene. Så nå Mads og jeg kjøpt noe veldig nyttig.

skadedyrstopper
Skadedyrstopperen

Jeg kan inrømme en ting, som jeg sa har jeg aldri vært redd for edderkoppen, men nå har jeg nemmelig blitt det. Etter vi flyttet inn i denne kjellerleiligheten som vi bor i nå. Det er et veldig vanlig problem i de fleste kjellerleiligheter. og det var ikke særlig kult å våkne opp hver morgen med små edderkopp bitt, ja edderkopper biter faktisk 😛 Og tanken på alle de ganske så store edderkoppene som plutselig dukket opp var det ikke så lett å sove. Så kom vi over denne smarte saken på bilde. Den settes i støpselet også kommer det sånn tikkelyd fra den som vistnok skal jage bort mus, maur, kakkerlakker, edderkopper og andre insekter. Det er en bryter på den så man kan skru den av og på.

Vi kjøpte to stykker for å bli kvitt edderkoppene som var i leiligheten. Vi skaffet oss denne på sommeren, da det krydde av edderkopper. Og den fungerte virkelig for oss ialefall. og hvis den virker på andre innsketer også så er det jo supert. Da kan man jo faktisk ta den med i kofforten om man skal til syden, for å slippe disse ekle kakkerlakkene.

Denne kjøpte vi på nytt og nyttig sin websiden. Her er linken:
http://www.nyttig.no/produkt.cfm?path=14&id=554

Før: Kr 119
Nå: Kr 98

charlotte 262

oi, her var jeg rosa. Bilde er tatt på sverige turen i helga.

God kveld :):)

Kjempegode glutenfrie muffins

Her om dagen laget jeg glutenfrie muffins. De er supergode, faktisk bedre enn vanlig muffins tror jeg. Når jeg spiser for mye hvete blir jeg lett oppblåst og kan bli litt småkvalm i store menger. Om man spiser brød og sånn. Så jeg tenket jeg skulle teste ut å lage glutenfrie muffins. Og ble veldig positivt overasket. Blir ca 16 muffins. Så om man vil ha fler og fryse ned kan man jo doble.

2 egg
2 dl sukker
3 dl TORO Glutenfri fin kakemiks
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl fløtemelk
50 g smeltet avkjølt smør eller margarin

1. Visp egg og sukker til stiv eggedosis
2. Bland sammen kakemiksen, bakepulver og vaniljesukker
3. Sikt i blandingen vekselvis med fløtemelken
4. Bland forsiktig i det smeltede smøret
5. Fordel røren i muffinsformer (3/4 fulle
6. Stekes i 10 min v/225ºC.
7. Så kan du pynte med hva du vil, f.eks melis.

charlotte 188

16 stk glutenfrie muffins:) De er også veldig gode å fryse ned. Tar kun 5 min ca å tine de i vanlig romtemperatur.

Ps: du trenger ikke ha glutenalergi for å spise disse gode muffinsene:P

Hyggelig hjemmekveld, Mads prøver å lære seg å drikke øl.

Nå sitter vi her å spiller Yatzy og koser oss med øl. Eller jeg koser meg med øl, mens Mads prøver å tvinge det i seg. Det var faktisk han sin ide at vi skulle drikke noe øl vi kjøpte i sverige i helgen. Det eneste problemet er at Mads ikke liker øl, og han liker heller ikke vin. Jeg vil gjerne at han skal begynne å like det, eller ialefall vin. Så vi kan ha koselige lørdagskvelder med vin:) Men nå prøver han ialefall å vende seg til øl.  Jeg kan si det sånn at det går ikke så veldig bra. Men han prøver med en øl i dag, så får vi se om han klarer hele.
november 028
Så siden Mads ikke liker øl, så starter vi med  Corona. Var sånn jeg lærte å venne meg til øl.
november 012

Var ikke så godt der der nei:P
november 015

åjooooda, det er så godt atte:):)
november 026

Huuum.Hva driver du med Mads??prøver å være kreativ:P

Vi har spilt to runder  med Yatzy nå og jeg vant den første og Mads vant runde nr 2 overlegent:P Vi spiller svensk Yatzy faktisk. Og det er litt gøy å lese det som står nedover. Bare se selv:)
november 024

HVA SYNTES DU OM DEN SVENSKE YATZYEN???KUL??

KLARER MADS Å DRIKKE OPP HELE ØL`en???:P:P

Utrolig godt og billig, dagens mat-tips

I dag blir det noe veldig enkelt noe, men som smaker supergodt og som også er billig å lage:)

Du trenger: Vann,1pk Firstprice tomatsuppe, 3 Firstprice skinnfrine kjøttpølser og 1,5 dl fløte om man vil ha en god kremaktig suppe.

 
Priser:
First price tomatsuppe 2pk  ca 11 Kr
Firstprice Kjøttpølser 880g  ca 28 Kr
Fløte                                         ca  12 Kr

nokia 067

1. På pakningen står det at man skal ha 11 dl vann. i steden tar jeg 9 dl med vann og rører ut 1 pk med suppepulver. så lar jeg suppen koke opp.

2. Så tilsetter jeg 3 pølsebiter som er kuttet opp og 1,5 dl med fløte, man kan også bruke melk, men smaker utrolig godt med matfløte eller fløte.

OGSÅ VAR SUPPEN KLAR, Utrolig god og billig. Og for deg som ikke liekr firstpricevarer, jeg tor du kommer til å endre mening nå:P:P NAMMMMM

Tyrkisk miniordliste

TYRKIA

180pxflagofturkeysvg

Hva passer vel bedre enn en liten miniordliste på Norsk- Tyrkisk etter 5 mnd i herlige Tyrkia. Tyrkisk er et veldig vanskelig språk syntes nå jeg, men jeg lærte noe på mitt opphold og det tenkte jeg å dele med dere andre. Du vil oppleve hvor utrolig gøy det er om du tørr bruke noen av disse ordene om du skal til Tyrkia. Og hvor utrolige glade og vennlige folk blir om du faktisk tørr prøve. Det gjorde jeg når jeg var der og det hjalp meg mye:) Mulig det er noen skrivefeil på miniordlisten, men skal være ganske så rett. På noen av ordene har jeg skreveet i parantes hvordan man kan utale ordet.

ENJOYYYY

TYRKISK MINIORDLISTE:

Hei= Merhaba (Mehr-hah-BAH )
God morgen= Günaydýn ("gunaiden")
God kveld= İyi Akşamlar ("jakk shamlar")
Unnskyld= Pardon (pardon)

Hvordan går det=Nasilsin ("nasasin")

Det går bra=iyiyim  ("iem")

Sånn passe= Şöyle böyle ("shulle bulle")

Det går bra med meg å = bende iyiyim ( "bende iem")


Takk= Teşekkürler (tesjekuler)

Tusen takk= tesekür ederim (tesjekur derim)

Velkommen= hoşgeldiniz (hoshgeldinis)

Ja= Evet (Evvet)

Nei= hayir (hajir)

Ha det bra (den som drar) = hoşçakall (hoskall)
 Ha det bra (den som blir) = Güle güle ("Gulle Gulle")

Vi sees= Görüþürüz ("Gurushurush") Ganske cooolt i grunn:P:P

om du f.eks skal spørre hva noe koster= Nekadar?  (Ne kadar)

Kan jeg please(vær så snill) få regningen= hesap lütfen (hesapp luttfen)

God apetitt/ha et godt måltid= afiyet olsun (afetol son)

Melk= süt

Vann= su

Salt= tuz

Brød= ekmek

Te= çay  (chai)

Eple te= elma çayý (elma chai)

Så skal vi ta tall opp til 5 (for mer kan jeg ikke 😛 )

En= Bir (Beer)
To= Ýki ( EE-Kee)
Tre= Üç(EWCH )
Fire= Dört ( Durrt)
Fem= Beþ ("besj")

Det letteste med utale er egentlig å gå inn på http://www.omniglot.com/writing/turkish.htm

her er vel utalelsen på det meste av det jeg har her.

1475832625937552066637552095554307227851n

Takk for meg:)


Sånn, det var igrunn alt jeg har lært på oppholdet mitt, håper også at du å kan lære litt nytt og kanskje du tilogmed skal til Tyrkia snart.

Og skriv gjerne en komentar om du vil:)