En ting du kanskje ikke viste

Vet ikke om jeg har sagt det på bloggen før. Men det har seg sånn at for litt over 3 år siden fikk jeg en betennelse i armen. GIkk til lege og fikk flere kurer mot senebettenelse. Noe jeg tydligvis ikke hadde. Siden det ikke forsvant.  Armen begynte å bli skeiv. Det vil si at jeg ikke klart å rette den ut :S Så her sitter jeg enda, 3 år senere. Med syke smerter i armen og en helt skeiv arm som jeg ikke har slangs til å rette ut.

I løpet av de 3 årene har jeg vært på 3 forskjellige sykhus i Norge opp til flere ganger og ett i Tyrkia. Norske sykhus gidder ikke gjøre noen ting. Fikk tatt en Mr for 3 år siden, misstanke til syste kom de frem til. De gadd ikke sjekke ut noe nøyere. Sendte meg på rønken. Da jeg kom dit, fikk jeg vite av de på rønken at man ikke kan se syster der. Men på ultralyd. Jeg var hos ortoped. Og alle skulle absolutt ta rønkenbilder av meg. Men der så man jo selvfølgelig ingen verdens ting. etter 5 bilder ulike steder krevde jeg å få ultrlyd av armen. Men tror du jeg fikk det? NEI. For de hadde gjort sin jobb. Tatt et bilde uten å se noe. Så da kunne jeg sendes rett hjem.


Min høyre arm, altså venstre side på bildet. Det er det meste jeg klarer å rette den ut

I Tyrkia gikk ting fort. Etter 10 min hadde jeg ventet, tatt rønken og fått kortisonsprøyte i armen. Den funket 1-2 mnd. Så kom smertene igjen. Det er så ille at jeg ikke klarer gre håret engang på morgenen. I dag har jeg byttet fastlege hit, siden jeg har flyttet. Legen fikk helt sjokk over å se armen min. Den er varm, hoven og ikke minst helt i vinkel. Hun fikk bakoversveis over at jeg hadde blitt tatt så lite seriøst på sykehus. Så nå har jeg fått henvisning til ultralyd av armen. så får vi håpe de ser noe mer på den. Mange leger er kjempeflinke, men det hjelper ikke om vi har noen på sykhus som ikke gidder å gjøre noen ting. Ikke rart folk snakker drit om helsenorge. Noen får kanskje god hjelp, men laaaang ventetid.


Og når jeg skal strekke meg å rette den ut så går kun høyre armen rett ut i vinkel. Makan til skeiv arm.

Legen sa det ikke var en scenebet siden det har var så lenge og siden armen min er hoven ved albuen.

Hjemmelagede kjøttkaker med kålstuing

I går var  det dags for skikkelig hjemmelaga mat. Det tar litt tid, og blir mye oppvask. Men det er absolutt verdt det. Ikke så veldig ofte ungdom nå til dags lager slike middager helt fra bånn av. Det falt veldig i smak hos min kjære også 🙂

Med sausen juksa me litt 😛 Så blei first price kjøttkakesaus. Vi brukte karbonade deig isteden for kjøttdeig. Siden det var det vi hadde.


Kjøttkaker:

Du trenger:
(4 porsjoner)

500 g kjøttdeig /karbonade deig
1 1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts muskat
1/4 ts ingefær
2  ss potetmel
2 dl vann eller melk
1 egg

1. Blan kjøttdeig/karbonadedeig og salt i en bolle og rør rundt. Deretter tilsetter du potetmel, krydderet og egget. Spe på med melk eller vann.

2. form de til runde kaker i hånden og stek i stekepanne med smør til de får en fin bruning på hver siden.

3. Legg kjøttkakene oppi den brune sausen og la dem trekke i sausen i ca 10 min.

Kålstuing:
( Matprat.no)

Denne var veldig god på smak.

Ingredienser

  • ca. 700 g hodekål
  • 1 l vann
  • 2 ts salt
  • 4 ss margarin
  • 4 ss hvetemel
  • 4 ½ dl kraft fra koking
  • 2 dl melk
  • ¼ ts malt muskat
  • ¼ ts pepper
  • ½ ts salt

Slik gjør du:

1. Del kålen i terninger og kok den sammen med vann og salt, ca 15 minutter, til den er gjennomkokt.

2. Smelt margarin i en kjele og tilsett melet. Spe med kokekraft fra kålen, og melk til du får en litt tykk konsistens. La sausen koke ca 5 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper, tilsett den kokte kålen.

 

For ekstra fyldig saus tilsett litt fløte.

 

Spiser du ofte kjøttkaker??

Nydelige vestlandslefser

Sitter sammen med Kjærsten min og vi fikk så veldig lyst på noe godt. Siden det ikke ble noe i går. Dermed endte vi opp med å lage vestlandslefser. Tenkte å dele med dere hvordan jeg lager dem 🙂

Dette trenger du:

 Tørrlefser, smør, melis og kanel

1.Skyll lefse platene i vann i ca 1 min , slik at de blir litt fuktige. Deretter putter du de i en brødpose og lar de ligge i den i ca 25-30 min. Da skal de være myke.

2. Bland sammen smør, melis og kanel på en liten tallerk og mos dette sammen ved hjelp av en gaffel.

3. Smør dette på lefsene. Brett og klipp som du vil.


Og slik ble resultatet 🙂

Som tiden flyr

Gosh som tiden flyr. Sommern bare suser forbi og om ikke lenge er det vintern. Det fikk vi merke i dag. Vi har vært i Drammen hele helgen og når vi kom hjem var det iskaldt i leiligheten. Så da var det bare å sette på litt ovner og krype under dyna sammen med min kjære. Mens vi nå sitter å venter på at fiskegratengen som står i ovnen skal bli klar.
 

Jeg gleder meg absolutt ikke til vinteren , for jeg er mest en sommerperson.

Når vi var i Drammen i helgen så var vi først på bursdag hos min kjære kusine Constance på fredag. Hvor det ble mye god mat og masse gode kaker. Var kjempekoselig.

Min kjære kusine 🙂


Me in the CAR 😉

På lørdag var vi på Ingeniørenes hus på jobbseminar. Det var mange mennekser der. Masse hyggelige folk og et veldig lærerikt seminar. Spennende, spennede 🙂

Etter jobbseminar var vi på innflyttingsfest hos ei venninde:

Meg hjemme hos Therese 🙂

Har du hatt en fin helg??
Er du vinter eller sommer menneske??

Gratulerer min kjære

I dag har min kjære forlovede bursdag 🙂 Hele 23 år gammel. Og snart er det min tur. 14 September. Gratulerer så masse med dagen gutten min.

Har akkurat vært ute med gutten min å spist på indisk restaurant. Det var første gang for oss begge med indisk mat. Var godt da. Og nå skal vi på kino. Blir kjempekoselig. Kjøpe litt godis og kose oss med kinofilm sammen.


Bursdagsbarnet sorkoser seg med indisk mat 🙂

Nå skal jeg kose meg resten av kvelden med gutten min på kino.

HVA SKAL DU I KVELD??

Kylling surret med bacon, ny vri

Dere blogglesere er jo så søte og jeg får så mange hyggelig kommentarer fra dere om mine matoppskrifter. Så legger ut en del oppskrifter nå og fremover 🙂 Jeg setter utrolig stor pris på de søte kommentarene fra dere 🙂 Også skal det sies at jeg elsker å improvisere og finne opp nye retter. Bruker skjelden oppskriftsbøker for å si det slik .

I forige uke la jeg ut en oppskrift av kyllingfilet med bacon rundt. I dag laget jeg en ny vri. Og den var enda bedre. lot også den stå litt lenger i ovnen, slik at baconet ble sprøtt og godt.


 
Skjerte et snitt i kyllingen og stekte den litt på hver side i stekepanna med piffikrydder på. Puttet i philadelphia ost med løk og paprika og krydret med hvitløk inni. Også puttet jeg også mozarella ost inni kyllingen og litt utenpå.

Så surret jeg bacon utenpå, og stekte det i ovnen på 220 grader i ildfast form til baconen var sprøstekt.

Serverte med ris og en enkel salat av: Ruccola, mais og annanas.

Enkelt og veldig godt 🙂

æh, så sykt redd jeg ble


Så høyt kunne jeg skriki 😛  Meg og heidi for noen år siden 🙂

I dag hadde jeg mitt livs værste øyeblikk på jobben. Jeg har helt siden jeg begynte i barnehagen sagt at jeg håper jeg ikke møter på orm når jeg er med barna. For jeg seriøst hater orm. Jeg sa jeg ikke hadde turt å gå bort om det var en orm i nærheten av ungene. Det høres skikkelig uansvarlig ut, derfor ber jeg alltid ungene se seg godt for . Så redd er jeg faktisk.

Og i dag så var jeg ute med 6 av barna på tur i skogen. Heldgigvis de største av dem. Vi skulle plukke blåbær med de fine blåbærplukkerene våre. Vi plukket langs stien og litt inni i tett skog. Da vi skulle tilbake bestemte vi oss for å gå litt inni i skogen for å se litt, også ut på stien etterpå. 3 av ungene gikk litt forann og 3 til gikk litt bak meg. De 3 første står ved en liten steinhaug med mose og venter på meg. Da jeg kommer bort ser jeg at de ligger en orm rett ved beina til de 2 jentene.

Jeg fikk panikk og prøvde så rolig som mulig å si : gå ut på stien alle sammen, og de bare fortsatte å stå der. Jeg sa igjen: fort dere ut på stien, det er en orm der. Og da endelig gikk de vekk fra den.

Bildenene er fra google, jeg var jo så redd at jeg seff ikke turte ta opp kamera.


Snok

Eller

Buorm.

Jeg har ikke peiling på ormer, og med min skrekk orker jeg ikke å studere dem heller. Blir redd bare av å se dem på bilder :S  Men det jeg vet er at den var svart og at det muligens kan være en snok eller buorm. Og de er ikke giftige, men de kan bite. Så det hadde jo ikke vært noe særlig godt.

Syntes den lignet mest på buorm. Men seriøst, jeg var så sykt redd. At jeg turte neste ikke gå tilbake til stien engang.


ER DU REDD FOR ORM??

SETT NOE ORM I SOMMER??

Koselig overaskelse fra gutten min

I dag har jeg vært på jobb i barnehagen og det har regnet skikkelig masse. Men vi hadde på godt med regntøy og var ute hele dagen og på lang tur i skogen. Når jeg kom hjem var jeg skikkelig fysen og bestemte meg for å være usunn. Så siden min kjære skulle på posten å hente en pakke spurte jeg søtt om han ikke kunne kjøpe med en liten ting å knaske på til meg. Det skulle han selvfølgelig gjøre 🙂

jeg lå i sengen å slappet av. så kom han inn med disse to. Sjokkis til han og pottiss til meg 🙂

Men ikke nok med det. 1 min etterpå kom han inn på rommet og sa:
 "JEG HAR NOE MER TIL DEG HER KJÆRE"
Og da kom han med denne:


Nydelige blomster 🙂

Jeg ble helt paff da han også kom hjem med denne nydelige buketten 🙂 Den var fantastisk nydelig. Ble kjempeglad og ikke minst veldig overasket. Er så utrolig koselig å bli overasket sånn. Føler virkelig at noen setter pris på en 🙂

Så nå er jeg en stykk lykkelig Charlotte 🙂

HVA SYNTES DU OM BUKETTEN??
LIKER DU Å BLI OVERASKET??