Omtale Naturlig ansiktsmaske

For en liten stund siden fikk jeg 3 produkter i posten fra en av mine favorittnettbutikker når det gleder hudpleie og makeup Britique..


Karora selvbruning(ikke fått testet enda), Amie ansiktsmaske (som det kommer omtale på nå) og en fantastisk Urban Decay lipgloss som jeg digget.

Men nå skal vi over til dette naturlige produktet som jeg skal gi omtale av. Jeg har nå testet den ut 5 ganger, slik at jeg skal få gjort meg opp en skikkelig mening om den.

 

Amie spring clean ansiktsmaske er en forfriskende og dyprendende leirbehandling som trekker ut smuss og urenheter.

Når jeg la ut bilde av produktene fikk jeg tilbakemelding fra flere stykker om at Amie serien var veldig bra og at flere av de brukte mange av produktene fra Amie serien. Jeg kjenner konseptet til nettbutikken Britique og de velger kun å ha produkter med bra ingredienser. Det setter jeg veldig stor pris på, for det er utrolig viktig for huden.

Smøre på tynt lag og la den sitte i 10 -15 minutter.

Min mening om produktet:


 • Nydelig og kjølende effekt på huden. Virket lindrende og frisk.
 • Huden min reagerer på mye produkter, men produkter med naturlige ingredienser liker den. Den elsket denne masken
 • Jeg følte også at den ga fukt. Andre masker kan huden gjerne føles litt tørr etterpå.
 • Svir ikke og blir ikke ubehagelig stiv
 • Naturlige ingredienser og det merkes på huden
 • Den var litt vanskelig å vaske bort med bare hendene. Så jeg vil da anbefale å skylle den av i dusjen, eller bruke en klut.
 • Ettersom jeg ikke sliter med urenheter/kviser så kan jeg ikke vurdere dette. Men slike masker er jo beregnet på slik type hud. Da den drar ut urenheter.

Alt i alt et supert produkt som varer lenge og er behagelig å bruke 1-2 ganger i uken. Avslutt med en god ansiktskrem. Jeg er veldig glad i Cupcake Organic ansiktskremene som jeg kjøpte fra nettbutikken her.

Håper dere likte omtalen:)

Har du prøvd denne ansiktmasken??

 

 

(Ansiktsmasken er sponset, men ikke meningene mine)

Visste du dette om banan…


Før spiste jeg noe banan av og til. Den er god fordi den smaker ganske så søtt, men store mengder kan fort bli for søtt for min del.

For min del blir jeg mer sulten av både banan og druer og det gjør at jeg blir mer fysen på søtsaker.

Men viste du at banan inneholder medium størrelse banan inneholder…

En medium strl banan inneholder 21.36 g karbohydrat som tilsvarer like stor mengde som 11 sukkerbiter i en medium banan. 11 sukkerbiter= 22 gram. Mens en stor banan inneholder det samme som 12 sukkerbiter..


Det er nok derfor man får beskjed om å prøve å holde seg unna banan og druer. Da de er søte og inneholder mye fruktsukker.

 

Carbonara ala Charlotte (LAVKARBO)

I dag bestemte jeg meg for å prøve ut noe helt nytt for min del på lavkarbo. Jeg har lest mye om folk som bruker squash som pasta. Og det som hørtes veldig fristende ut i dag var carbonara på lavkarbo vis ala Charlotte.

Du trenger: (til 2 personer)

 • 1 sqash
 • 2 fedd hvitløk
 • 1/2 løk (finhakket)
 • 1 kyllingfilet
 • 55 g revet gulost
 • 10 g revet parmesan ost
 • 3 eggeplummer
 • 2,5 dl fløte
 • Krydder: Salt,pepper, pasta rossa krydder(santa maria), basilikum(gjerne fersk)
 • Bacon: jeg brukte terninger (160g)
 1. Start med å dele squashen i to og skrap ut “frøene” i midten.

2. Bruk så en ostehøvel og skjær strimler. La de koke i kokende vann med salt i 1-2 minutter. Hell av vannet og la de ligge i kjelen så lenge.

3. Finn frem en bolle og tilsett eggeplummene, ostene, fløten og krydderet og rør dette godt sammen.

4. Finkutt hvitløk og løk og la det få en gyllen farge på svak varme. Tilsett så dette i bollen med sausen.

5. Stek baconet slik du ønsker det og tilsett også dette i bollen.

6. Ha alt i bollen over i en kjele og tilsett den kokte squashen og la det småputre på svak varme. Tilsett kjøttet/kyllingen i kjelen eller server på toppen slik som på bildet.

SERVER OG NYT !!

I dag fikk jeg en stooor pakke i posten med masse flotte lavkarbo produkter, jeg ble skikkelig glad for den gaven. Gleder meg til å vise dere i morgen:)

Så det godt ut???

Svar på spørsmål om LAVKARBO del 2

Del en finner du HER (link)


Meg bak -15 kg ved å legge om til et kosthold med fokus på stabilt blodsukker.

 • Jeg blir så inspirert! Klarer du det, klarer jeg det tenker jeg 🙂 Men, jeg lurer på hva du spiser mest til mellommåltid og/eller når du “er på farten”? Kan liksom ikke begynne å diske opp noen store mellommåltid på jobb, så trenger flere tips på smått og godt 🙂

Hvor mange måltider man spiser avhenger fra person til person, veldig viktig å spise når man er sulten. Men ikke trøkke i seg mat om man egentlig ikke føler seg sulten. Selv spiser jeg som regel frokost,lunsj og middag. Og om det blir lange dager kan det hende jeg spiser litt kveldsmat, men dette er skjelden. Som mellom måltid på farten kan jeg gjerne ha med meg knekkebrød (lavkarbo)og tubeost. Eller jeg kan kjøpe meg grillet kylling, avokado, salat men passe på så man også får i seg fettkilde og ikke bare salat. Spekeskinke og babybel ost er også perfekt, og kanskje noen få nøtter om man bare skal ha et lite mellom måltid. Ellers er jeg veldig glad i fløte, så selv kan jeg gjerne drikke litt fløte og holde meg mett lenge. Er masse energi i fløten. Så mulighetene er mange 🙂

 • Hva slags kake liker du best?

Nå har jeg smakt veldig like lavkarbo kaker, men gleder meg til å smake mer. Jeg er veldig glad i pavlova, men også denne her marengsterten HER (LINK)

 • Ser du jobber i barnehage(?)
  Hva spiser du i barnehagen?
  Jobber selv i barnehage, og får servert mat der, men det er jo ikke akkurat lavkarbo mat!
  Og vil ikke skille meg for mye ut ved å ha med egen mat etc. og barna lurer jo gjerne dersom en ikke spiser til måltidene (vil ikke være et dårlig forbilde der)!
  Så dersom du har en oversikt over hva du spiser på jobb, hadde jeg blitt evig takknemlig:)

Det stemmer, selv om jeg er sykemeld akkurat nå. Barnehagen er en naturbarnehage og alle har med matpakke hver dag. Men 2 dager i uken serveres det varmmat(høst og vinter). Det er faktisk ingen problem om man ikke spiser det samme som barna, fortell selvfølgelig ikke barna at du er på “slankern” eller lignende. Jeg fikk ofte spørsmål hvorfor jeg hadde med så mye spennende mat og ikke brødskiver. Da sa jeg det enkelt og greit at magen min ikke tåler å spise så masse brød. Da får jeg gjerne vondt i magen ved for mange brødskiver. Det er egentlig alt man trenger å gjøre, barna forstår det og spørr aldri igjen:) Da er det helt normalt, de har fått svar på det de lurte på. Det jeg pleier å ha med i barnehagen/opp i skogen er ofte rester fra middagen dagen før. Mye er veldig godt kaldt faktisk. De dagene vi hadde med stekepanne puttet jeg noen ostebiter i panna og tok pålegg på dem. Ellers kan jeg lage til gode salater. Lage til knekkebrød eller brød på lavkarbo vis og ta med enkelt pålegg, eller ferdig smurt. Makrell i tomatboks med majones og gjerne agurk er veldig godt å spise med gaffel. Avokado er også nydelig og en bra fettkilde. Det er ialefall det meste at det jeg spiser på jobb 🙂

 • Flott blogg 🙂 Fast leser! Jeg lurere på hva du spiser etter du har trent? Hva anbefaller du?Trener som regel mellom 5 – 7 på kvelden så har som regel spist middag da..

Som regel så trener jeg før jeg spiser middag, så har ikke tenkt så mye på det. Så spiser som regel middag etter trening og da orker jeg gjerne ikke noe mat før jeg legger meg. Men etter trening kan du jo f.eks spise noe cottage cheese med litt bær og nøtter/frø f.eks. Eller om man ikke liker cottage c kan man bruke gresk eller tyrkisk youghurt. Eller lavkarbo knekkebrød med noe godt pålegg.

 • Så flott at du har spørsmålsrunde om dette!:D Wee, nå kan jeg mase;))

Hva spiser du når du er ute på restaurant ? Noen eksempler?

Når jeg skal velge lavkarbo på restaurant så spiser jeg ofte en god salat, eller biffmiddag hvor jeg spørr om å få litt salat eller grønnsaker istedenfor potet/chips/ris. Jeg spørr også om å få litt creme fraiche eller rømme ved siden av. Det har til nå ikke vært noe problem. Tilogmed i utlandet. Men sauser spiser jeg uansett, mange er veldig lavkarbo vennlige og de andre inneholder uansett ikke store mengder karbo. Og om det er kinamat kan man spise det uten risen bare. Spesielt bra om det er buffet 🙂 Da finner man alltid noe godt. Men om jeg har utskeielse bryr jeg meg ikke så mye om hva jeg spiser. Jeg er menneskelig og skeier ut med usunn mat jeg å 😉

Drikker du alkohol mens du går på lavkarbo? Og hva drikker du isåfall?

Drikker veldig skjeldent alkohol lenger, hadde en skikkelig periode med mye festing for noen år siden. Og nå hender det bare innimellom. MEn jeg er veldig glad i hvitvin og øl til maten. Når det gjelder rødvin og hvitvin så finner man lavkarbo varianter. Det er gjerne tørre viner og man kan finne noen med veldig lavt karbo innhold. Hør med disse på polet. Det finnes en øl fra aass som heter aass sommerøl lite, den er lavkarbo og har bare 1,0 g pr dl. Så det ekke gæli 🙂 Hørt den er god, men ikke testet den selv. Men jeg må nesten det, ettersom jeg er fra Drammen hvor den er produsert 😉

En leser skriver til deg: Lite tips til hun som spør om drikking og lavkarbo. Øl og cider inneholder masse av karbohydrater, velg heller rødvin eller en tørr hvit vin, gå inn på vinmonopolet.no, der kan du sjekke sukkerinnholdet i vinen, alt under 5gram sukker pr liter er veldig bra.

– Noen tips til veldig enkel snacks når man bare trenger noe raskt?

Nøtter, mørk sjokolade uten sukker 70% eller høyere. Alltid lurt å ha noe ferdiglaget som f.eks bounty. Om du er sugen. Eller er jo reven ost med parmesan og gjerne litt krydder som stekes i flak i ovnen veldig godt. Kan gjerne lage en god dip til.

Hvordan tror du at du kommer til å gjøre det i jula for å ikke legge på deg?

Jeg kommer nok til å ha utskeielse, og om det kommer på 1 kg eller 2 så er jeg ikke redd for det. For det er gjerne bare væske som hoper seg opp i kroppen. Karbohydrater fører gjerne til mye opphoping av vann. Så de er vekke igjen med en gang jeg er over på kosthold med lite karbohydrater. Jeg kommer nok ikke til å dynge på med potet til julematen som tidligere, men ta en halv potet eller en hel muligens. Julemat er jo ganske lavkarbo vennlig igrunn:) Og kan jo hende jeg lager noe godt lavkarbo snacks i julen, så det ikke blir godis hver eneste dag..

Jeg har vært litt nervøs for hvordan dette faktisk virker inne i kroppen min, jeg merker jo at jeg går ned i vekt, føler meg bedre og alt det der. Men kan det virkelig være bra for kroppen og spise såpass mye fett som jeg gjør? Jeg har blitt litt hyperkonder i det siste på dette, og hver gang jeg spiser bacon tenker jeg på dette, hehe. Så håper du kan fortelle litt om hvordan dette faktisk funker inne i kroppen, i forhold til et kosthold med sunne karbohydrater, sunt fett og proteiner.

Jeg syntes det er veldig bra det du tar opp her. Har selv lurt veldig på det samme tidligere og helt sikkert mange andre også. Selv har jeg i laaaang tid vært utrolig negativ til lavkarbo, men jeg viste jo faktisk ingen fakta. Vi har blitt lært at fett er farlig og bla bla, og jeg trodde på det. Men jeg hadde jo ingen bevis på at det var farlig, for det finnes ingen forsknning som faktisk viser at fettet for seg er farlig. Tilslutt begynte jeg å snuse litt på lavkarbo og leste meg til mye informasjon. Jeg viste hvor dårlig kroppen min tåler karbohydrater, så noe måtte jeg gjøre også for å gå ned i vekt også. Jeg hadde for mye fett på kroppen og følte meg langt ifra vel.

Og nei, fett gir heller ikke tette blodårer som jeg trodde før. Flere medisinske miljøer erkjenner nå at det er karbohydratene og sterkt bearbeidet fett som er synderne. Sterkt bearbeidet fett finner du i f.eks i mange ferdigprodukter som suppeposer/sauser og såkalte lett smør (margariner). Så viktig å bruke ordentlig smør. Ikke melange og slikt. Men store mengder karbohydrater og fett sammen er ikke å anbefale. Jeg kan forklare det enkelt ved at kroppen på et høykarbo  kosthold bruker karbo som energikilde. Kroppen forbrenner karbo, mens vet et lavkarbo høyfett kosthold så bruker kroppen fett istedenfor karbohydrater som energi. Så dermed er det ikke slik at man må ha masse karbo for å trene, for kroppen din går over til å brenne fettet. Og et bra bonus er jo at studier har vist at folk med lavkarbo høyfett kosthold fikk en økt fettforbrenning med 36% ved trening, mens de med med lavfett-høykarbo gikk ned med 5% i fettforbrenning ved trening. Mer om denne studien kan du lese her (LINK)

Mads er ganske smart, og har lært med masse. Da han har god forståelse på kroppen og andre gluping ting. Dette har han forklart i korte trekk. Så får vi håpe jeg har klart å formidle det rett:

Lavkarbo går ut på å holde et stabilt blodsukker. Insulinet styrer blodsukkeret som sikkert mange vet, men det styrer også kroppens evne til å hente ut lagret energi i cellene. Så ved inntak av store mengder karbohydrater blokkeres kroppens evne til å hente ut lagret energi/fett.  Og dermed lagrer kroppen fettet man spiser fordi karbohydratene da er en lettere energikilde for kroppen.  Mens på lavkarbo har man et stabilt blodsukker og kroppen har da tilgang til fettressurser/energi som ligger lagret. PS: insulin påvirker også alle andre hormoner i kroppen.  Kroppen kan omdanne karbohydrater til fett, men fettet lagres da i kroppen (høyt karboinnhold), men kroppen kan også omdanne fett til brukbar energi (Lavkarbo). Det vil si at fett ved høykarbo kosthold lagres i kroppen, mens fett ved inntak av lite karbohydrater blir brukt i tilegg til at kroppen også bruker fett som allerede er lagret i kroppen fra før (det er jo en kjempefordel)

Drikker du mye sukkerfri brus/ sukkerfri saft? Og tror du det er farlig for kroppen å drikke mye av dette?

Mange kan oppleve at vekten går tregere ned med kunstig søtning. Og selv er jeg ikke for sukkerfri brus og saft i store mengder. Da de øker apetitten og man får et høyere søtsug med å drikke de. Selv har jeg en mor som har vært avhengi av lettbrus. Før var det tab extra og så ble det pepsi max. Jeg kan fortelle såpass at hun fikk vondt i hodet om hun ikke fikk i seg sin daglige dose med lettbrusen. Jeg tror mamma nå har sluttet med å drikke så store mengder som tidligere og hun er flink å drikke mye vann. Det er utrolig bra jobba, for det skal vist være veldig tungt. Mange folk kan ligge å spy i noen dager når de er på “avvenning” av lettbrusen. Det høres jo absolutt veldig skremmende ut spørr du meg. Selv har jeg aldri likt smaken heldigvis.Så folk som ikke er diabetikere ville jeg anbefalt å kutte ned på mengden, et glass innimellom går bra. Men ikke daglig, det ville ialefall ikke jeg selv gjort. Selv kan jeg drikke litt funlight en skjelden gang. Den inneholder også apartam og er vistnok ikke noe bedre. Så best er nok vann. Det kan jo varierer med agurk,jordbær osv oppi. Bare fantasien som setter grenser 🙂

Stemmer det at man kan spise kokesjokolade på lavkarbo? Og hvorfor kan man det, og ikke vanlig sjokolade? Er det tregere blodsukkerstigning ved kokesjokolade?

Om man liker det så kan man ta seg litt ja, om man er fysen på noe. Det er selvfølgelig bedre enn vanlig sjokolade. Du må da velge en mørk sjokolade over 70% uten sukker. Vanlig kokesjokoalde fra butikk inneholder som regel mye sukker og dermed mye karbo. men på helsekost og i Sverige kan du finne mange bra. Hvordan blodsukkerstigningen er tørr jeg ikke utale meg om:) For jeg aner ikke.

Jeg har lagt på meg litt i sommer igjen, og føler at jeg har feilet. Men har bestemt meg for absolutt ikke gi opp og bare fortsette enda hardere utover høsten. Synes du det har vært utfordrende i sommer?

Det er det viktigste ja, og ikke gi opp. Føler ikke sommeren har blitt for utfordrende. Maten har jo passet ypperlig for lavkarbo kostholdet, men noe junk og godis har det blitt. Så vekten går tregere da enn om man er 100% flink. Og noen få saftis av og til måtte til. Men ikke gått opp noe.

Hvordan trener du og hvor ofte?

Til slutt må jeg bare si enda en gang, at du ser fantastisk ut og er virkelig en inspirasjon for meg! Spesielt siden jeg skal reise til varmere strøk i november;)

Jeg sliter med en vond arm, så det eneste jeg kan gjøre er å gå turer, jogge og trene litt magemuskler ved situps. Jeg har vært veldig dårlig på å trene. Så det er absolutt ingen problem å gå ned i vekt uten trening. Men jeg er ikke stolt av å ha vært så lat 😛 Så jeg vil gjerne få satt skikkelig igang. Om jeg hadde trent så hadde jeg helt klart nådd målet mitt alt. jeg merker også at jeg har mer energi ved jogging nå enn tidligere. Og det er jo bevist at man ikke yter noe dårligere ved inntak av små mengder karbo. Selv om mange er overbevist om at man må ha masse masse karbo for å trene hardt. Mange idrettsutøver har et lavkarbo kosthold og det fungerer utmerket. Men for noen kan det ta 1 mnd før kroppen er skikkelig tilpasset det nye kostholdet. Og energien vil da kunne øke etter denne mnd 🙂

 • Lurer på om du vet om det er noe karbohydrater i ren sprit?:p For når jeg drekker så bruker jeg light sprite og sprit med en limebåt oppi, så veit du om det er karbovennlig?:)

Det er lavkarbo med rein sprit ja 🙂 Smirnof vodka 37,5 % har følgene næringsinnhold:

Kalorier:222 kcal

Protein:0 g

Karbohydrat:0,1 g

Fett:0 g

Og lettbrusen har jo også 0. Så det er fint mulig å drikke sprit ja, men det en bør vite er at kroppen jobber da med å forbrenne alkoholen og ikke fettet. Jeg tar med dette på spørrerunden her jeg:)

 

Da var alle spørsmålene besvart, håper dere lærte noe nytt eller fant noe spennende lesning 🙂

Meg -12 eller 13 kg, har nå mistet 15 kg og begynner å bli fornøyd:)

Velg et kosthold som passer deg og som du kan leve med, og prøv helst ut 1-2 mnd. Slik at du får gjort opp din egen mening om kostholdet er noe for deg. Hva slags kosthold man velger er opp til en selv 🙂

Drømme jobben??

Star Tour søker eventyrlysten TEMA-reporter

Leste på dagbladet i dag om en spennende drømmejobb. Impulsiv som jeg er har jeg nå søkt etter en utrolig spennende utfordring. Og ettersom jeg ELSKER å reise så måtte jeg bare benytte meg av muligheten til å søke på denne slags stilling som TEMA-reporter for Star Tour. De søker i første omgang to til tre reportere som skal dekke deres reiser til Egypt, Tenerife og Sicilia.

Dette høres utrolig spennende ut og ettersom jeg har gått på reiselivslinja i 3 år ved Høgskolen i Telemark hadde det passet perfekt med enda mer erfaring innen reiseliv.

Mer om drømmejobben kan du lese HER (LINK)

SPENNENDE !!!

Noen fler som skal søke ??

I dag starter Big Brother. Skal du se??

Nå fremmover er det mye nytt som starter på tv. I dag starter blandt annet 71 grader nord kl 20:30.

Og kl 21:30 på Tv2 og Tv2 Bliss så skal nemmelig selveste Big Brother starte opp igjen. Haha, husker det programmet der da det startet opp for mange år siden. Første episode må man nesten få med seg.Dørene i Big Brother stenges i dag og deltakerne blir overvåket i 24 timer i 100 dager.

Spennende å se hvordan årets Big Brother blir og ikke minst få se alle deltakerne. Jeg og min kjære skal sitte å titte på det sammen, endelig et reality program han gidder å se, foreløpig ;);) Om det er bra denne sessongen får vi se, men jeg håper det skjer mye artig. Jeg ser aldri på Tv ellers, men nå fremmover starter det mye spennende.

 

Skal du se årets første episode av Big Brother??

Så du på Big Brother før??

bigbrothersumo

Dagens lunsj hos ei venninde (Lavkarbo)

I dag har jeg vært hos ei venninde i Hønefoss og vi spiste lunsj sammen i dag også. Kjempekoselig, etter helgens utskeielser med bursdag og lignende så var jeg tilbake med lavkarbo kostholdet mitt igjen. Kroppen min var glad for det, og det samme var jeg. Ny uke og nye muligheter 🙂

Til lunsj hadde jeg bakt proteinloff. Jeg ante ikke om venninden min likte det, men hun skulle få lov å prøve. Og om hun likte det skulle hun gladelig få spise så mye hun ville. Men hun hadde brød selv, sånn i tilfelle(hun er ikke på lavkarbo).


I dag ble proteinloffen mye lysere og flottere som dere ser. Ettersom jeg i dag pisket eggehvittene skikkelig. De ble perfekte<3

Min venninde slapp å ta frem brødet sitt, hun likte disse veldig godt og tok ikke en enste brødskive av det butikkkjøpte brødet. Og hun var også overasket over hvor lenge hun gikk uten å bli sulten ettersom hun hadde bra med fettrikt pålegg på. Vi koste oss med masse godt pålegg.


jeeeej. Hun hadde tilogmed skikkelig smør og ekte majones.

Jeg spiste 3 stk 1 med egg og en med brie på bildet. Den siste var med makrell i tomat, majones og agurk.

Og i denne lunsjen var det sikkert rundt 2-3 g karbohydrater eller mindre.

Proteinloffen finner du oppskrift på her (Link)

 

 

Blogglisten

Svar på spørsmål om LAVKARBO del 1

Da var jeg tilbake og klar for å svare på alle spørsmålene jeg fikk inn med tanke på lavkarbo. Jeg vil bare starte med å si at jeg absolutt ikke er noen mester innenfor dette kostholdet, men jeg har hatt det som kosthold siden slutten av januar. Og har til nå fått kjenne mange flotte fordeler med å legge om til et kosthold med mindre karbohydrater. Og at jeg har mistet 15 kg er jo en bra bonus. Har også satt meg en del inn i kostholdet og lest på noe studier rundt kostholdet.

Så nå skal jeg prøve å svare så godt jeg klarer..

 • Hei! Nå er jeg i en litt problematisk situasjon. Skal nemlig på skoletur neste uke fra mandag til onsdag i Skjåk. Vi skal bo i lavo, men få servert mat et sted i nærheten, må lage med lunsj derfra selv. Noen forslag til hvordan jeg kan løse dette på en mest lavkarbovennelig måte? Hva kan jeg lage til lunsj når jeg skal gå til Galdhøpiggen, være på juving og rafting etc? Noen tur sjokolade jeg kan ta med?

  Blir veldig glad for litt hjelp:)

           Svar: Det er jeg sikker på du kommer til å løse veldig fint. Og du har en fordel ettersom du har et lavkarbo kosthold. For du slipper å bli likte fort sulten som andre som spiser brødskiver og slikt. Energi fra fett holder mye lenger i kroppen. Så det betyr at du kan yte bra på turen dere skal ha med bra med fett og proteiner. Det jeg ville gjort når det gjelder nistepakke var at jeg ville laget et lavkarbo brød på forhånd(et du liker) og skjært det opp i skiver. Ellers er lavkarbo knekkebrød også noe som man kan ha med.Og pålegg kan man på lavkarbo heldgivis spise mye av. Så da tar du bare mye pålegg med fett og protein på brødskivene eller knekkebrødene. Noen nøtter kan du også ha med som litt ekstra energi (kjøp på butikk og ha med deg). Paranøtter og valnøtter er de med minst karbo. Hvis du liker makrell i tomat så kan du gjerne ta med en slik boks sammen med litt majones og en gaffel. Det er veldig godt:) Og hvis noen spørr teite spørsmål så kan du bare si du er allergisk mot for mye hvetemel f.eks. Du kan ha med deg mørk sjokolade over 70% eller høyere uten sukker. Ved middag er det som regel bare å ikke spise pasta,potet,ris osv. Og om det er noe smør, rømme eller annet fett tilgjengelig så spis det. Ellers får du heller ta noen få nøtter etter mat, da får du i deg noe fett. Kanskje babybel osten er noe å ta meg seg på tur også:) God tur. Gleder meg til å høre hvordan det gikk.

 • Gleder meg masse til du svarer på alle disse spørsmålene! Men har et spørsmål jeg også.. Ser endel av det du spiser har du handlet i Sverige, er det mye som er billigere der.. Evt i hvordan butikker handler du da? Og hva er det som er billigere der iforhold til hjemme?

Svar: Der har du observert bra ja, helt riktig 🙂 Noen ting er billigere i Sverige, og dermed handler vi noen varer der. Men også fordi mange produkter i Sverige er mye renere enn her i Norge. Altså de har ikke tilsatt så mye stivelse i produktene. Ta f.eks Gøl pølsene fra Sverige som inneholder mye mindre karbohydrater enn de fleste pølsene her i Norge, men du får også tak i pølser med lite karbo her hjemme også. Ikke alle jeg liker så godt. Jeg handler for det meste på de store matvarebutikkene som maximat, Eurocash osv. Går gjerne innom 2 stk. For noen har bedre utvalg i en ting enn andre f.eks. Noe som er billigere er f.eks : Kjøttdeig/karbonadedeig, noen oster, kjøtt (svinekotelletter er gjerne billigere hjemme),Gøl pølser eller andre pølser med lite karbo, Flæskfilet/indrefilet av svin,hamburgere(finne de uten noe karbo omtrent), ferdig bernaise sauser med lite karbo og noe kjøttpålegg. Og på polet kan du jo f.eks spørre etter viner med lite karbohydrater/kolhydrater. Alt under 5 er ok.

 •  Hva gjør du på venninnekvelder? Det er vel typisk sjokolade, potetgull, og div snacks, mulig det er mat? Planlegger du slik at du også kan spise? Eller unner du deg noe?

        På vennindekvelder så pleier jeg som regel å ha det på lørdager. Ettersom vennindene bor i Drammen eller et lite stykke unnda. Så da legger jeg gjerne inn en utskeielsesdag, men om vi er på hytteturer prøver jeg å gjøre det beste ut av det. Ved at man på forhånd planlegger hva som skal spises av middager. På jenteturen vår hadde vi grilling og reker. Da var det jo enkelt. Hadde med lavkarbo potetsalat som jeg hadde laget, og den falt jo også i smak hos de andre. Og når vi skulle handle inn på butikken så kjøpte jeg en pakke med Fiberrik ( 2 g pr knekkebrød tror jeg det var) også spiser jeg jo samme pålegg som alle andre 🙂 Så hjelper det litt på.

 •  Er du åpen om lavkarboen slik at vennene dine tar hensyn og slikt?

             Ja, jeg er veldig åpen om det. Og mange av de leser jo også bloggen min, og noen har tilogmed lagt om til et lavkarbo kosthold selv. Syntes det ikke er noe galt i å høre f.eks hva som skal bli servert til mat osv 🙂 For kroppen min har igrunn aldri tålt hvitt mel i store mengder. Da er det litt lettere for meg å planlegge og alle vennene har til nå vist hensyn 🙂 Heldigvis.

 • Hva skal du gjøre når du har nådd målet? Fortsette slik du gjør nå, eller øke litt karbo? Eller har du ikke tenkt de tankene enda?

          Når jeg har nådd målet kommer jeg nok til å øke litt på mengden karbohydrater i kostholdet. Men skal ialefall holde meg under 50, for da fungerer kroppen min veldig bra. Jeg burde ikke ligger over det sånn til det daglige. Jeg kommer også å fortsette med utskeielser som jeg også har nå. For min del er det veldig viktig å ikke bli for fanatisk og faktisk kunne unne seg noen utskeielser av og til. For da er det mye lettere å holde en livvstil. Og i alle livvstiler er det jo helt vanlig å skeie ut 🙂 Men kommer til å fortsette med å holde meg unna pasta,ris og potet til hverdags. Jeg trodde jeg ikke kom til å klare meg uten, men jeg tenker ikke engang på det eller savner det. Så det er herlig.

 • Reker er sunt men synes det var VEL mye majones…
  Skjerpings

      Ja, den kommentaren kommer fra en Anonym og igrunn veldig useriøs. Og vedkommende har tydeligvis ikke fått meg seg at jeg har et lavkarbo kosthold. Det er heller ingen forskning som viser at fett i seg selv er farlig. Men kombinasjonen mye karbo og mye fett er ikke bra.

 • Har akkurat spist tomatsuppen du lagde en gang til middag, den var nydelig 🙂
  Har også et spørsmål, hvitløk inneholder jo mye karbohydrater, men synes det er mange oppskrifter på lavkarbo som inneholder hvitløk? Har jeg misforstått noe eller er det greit å bruke det i maten ofte?

  Skjønner spørsmålet ditt ja:) For hvitøk inneholder en del karbo, så lurte på det samme selv. men ettersom man bruker så lite så tror jeg det skal gå veldig fint:) Selv så bruker jeg det ialefall ganske så ofte, for er veldig glad i det 🙂 Men bruker aldri så store mengder uansett. Sånn for å være på den sikre siden.

 • Hei! Hva står på en normal handleliste hos dere?
  Hva som må være på plass til en uke f.eks.
  Super blogg!

    Vi har veldig mye kjøtt og slikt i fryseren, så vi handler igrunn inn tilbehøret som vi trenger til f.eks kjøttet. Kyllingfilet handler vi som regel inn i Norge. Vi har pleid å kjøpe first price sin frosne. Den er god og billig.  Laks er også noe vi kjøper på butikken en del. Og som tilbehør, altså det vi handler på butikken til vanlig kan jeg nevne blandt annet. Gulost, ekte majones, meierismør, fløte, Grønnsaker som brokkoli, blomkål,løk,purre, hvitløk og det vi måtte ønske av grønnsaker som vokser over bakken. Mye salater, spesielt glad i ruccola inn i en salatblanding. Avocado, makrell i tomat og annet godt pålegg, nøtter, Creme fraiche, rømme og en del frø til baking. Frosne bringebær som brukes til smoothie.  Vi prøver å planlegge for en uke, slik at vi handler inn det vi trenger.

 • Hei =)
  Må si du skriver en veldig fin blogg. Kjekt å følge med på vektnedgangen din =)
  Jeg har et spørsmål: synes du at utgiftene på mat har gått opp etter at du begynte på lavkarbokostholdet? Jeg har nylig startet på et lavkarbokosthold, og ved å erstatte vanlig mel og sukker med produkter fra helsekostbutikker, synes jeg det kan bli litt dyrt.

     Takk for koselig ord 🙂 Hadde de samme tankene da jeg starter, men har helt ærlig ikke merket noen forskjeller på utgiftene, syntes nesten jeg bruker mindre penger nå enn tidligere. Tidliger hadde man gjerne lyst på masse ekstra når man var på butikken, og det blir mye penger i lengden. Jeg spiste også mer før, men nå som jeg har et såpass stabilt blodsukker trenger ikke kroppen min mat hver 3. time lenger. Den holder seg mye lenger og jeg spiser også mindre porsjoner enn tidligere. Mer fett gjør at man ikke trenger like store porsjoner. Karbohydrater fra f.eks mel,ris,pasta og potet gjør som oftest at man blir mer sulten og spiser mer. Og egg er billig 😉 Sukrin og andre ting fra helsekost kan gjerne være en del dyrer ja, men samtidig så bruker man mye mindre mengder. Man blir ikke lenger like sugen på søtt. Og ta f.eks johannesbrødkjernemel så trenger man jo kun 1ts, men med hvetemel trenger man mye større mengder. Så produktene blir drøyere i bruk 🙂

Dette var del 1, del 2 kommer senere 🙂

Håper det var nyttig

 

 

 

Dagens kveldsmat ( Lavkarbo)

Da var vi hjemme fra Sverige, og til kveldsmat ble det en og en halv skive  med proteinloff.

Legg merke til at de ble mer brune denne gangen, var 1 eller 2 stk som hadde kommentert at de fikk en brunfarge på sine. De skal egentlig blir lyse. Grunnen var at jeg ikke fikk pisket eggehviten ordentlig. Den ble ikke slikt tykt skum som sist. Så da kan det være svaret på problemet. De ble litt tørre nå, så neste gang skal jeg piske eggehvitene skikkelig slik som de siste gangene jeg har bakt disse.

Proteinloffen har ekstremt lite karbohydrater i seg. Oppskrift på nydelige proteinloff finner du HER (LINK).  

Brieosten kjøpte jeg i Sverige, den var helt nydelig. 1 g karbo pr 100 g i brieosten.

 

Har du prøvd ut proteinloffen??