Fredagskos RISKREM (Lavkarbo)

Du trenger:

 • 2,5 dl kremfløte
 • 0,5- 1ts tagatesse. Annen søtning som sukrin f.eks kan også brukes.
 • 2 ss cottage cheese
 • Fun light bringebærsaft

Star med å piske krem og søtning til krem. Tilsett så cottage cheese og rør det inn med en skje. Server så med fun light saft over. Veldig godt å røre alt sammen etterpå når man skal spise det. Men til servering ser det best ut slik 🙂

Jeg er så utrolig fornøyd med tagatesse søtningen, den smaker som sukker. Og passet perfekt til krem.

Nå skal jeg kose meg med denne fredagsdesserten og se på en film sammen med Mads. Ha en nydelig kveld alle sammen.

Så det godt ut ??

Outfit Inspo- Ridebuksetrend

Tights med skinn som ser ut som ridebukser har vært en liten stund på moten, og nå kommer det mer av det i butikkene. Det finnes utrolig mye lekre “ridebukser” i klesbutikkene i blandt annet beige, sort og brun. Man ser også mye støvletter som er inspirert av ridestøvler. I både brune og sorte.

Her har jeg satt sammen et plagg inspirert av ridetrenden.. Antrekket under består av en del dyre plagg, men man kan finne mye like plagg til lavere pris.

//Gucci Riding Boots- profilebrighton.co.uk// Gucci veske- flannelsfashion.com//  Ridebukse-veryeickhoff.com//  Bluse-hm.com //Vest- ginatricot.com//

 

Hva syntes dere??

Hot hjemmelaget tomatsuppe

Passer utmerket som lunsj eller middag….

Og suppen er selvfølgelig lavkarbovennlig.. Så for deg som liker sterk mat er denne suppen tingen. Og hvis du kun ønsker normal tomatsuppe er det bare å droppe chili.

 • 2 ts Brun Cocosa kokosolje eller ekte meierismør
 • 1/4 liten løk
 • 1 fedd hvitløk
 • 1/4 finhakket chili, ta med litt av frøene også.
 • 1 boks hakkede tomater. Tomatpure kan også brukes om man blander den med litt vann.
 • 2 dl vann kokt med 1/2 buljong terning
 • 2-2,5 dl kremfløte
 • Krydder: Salt,pepper og basilukum krydder/ eller fersk basilikum
 • Om du ønsker suppen litt mer mektig kan du tilsette litt pølsebiter med lite karbo og egg. Jeg bruker gøl chorizo pølsene fra Sverige.

 1. Finkutt løk, chili og hvitløk. Og fres det i en kjele med oljen/smøret. Kok opp buljongvann i egen kaserolle.
 2. Tilsett så buljongvann, hakkede tomater, salt,pepper og basilikum
 3. La dette koke i ca 5 min.
 4. Finn frem stavmikser og finmos, så det blir en klumpfri suppe. Tilsett så fløte og tilsett mer krydder om ønskelig.
 5. Tilsett pølsene og eventuelt egg.  Server!

 

 

Frokost (Lavkarbo)

I går ble det ingen blogging. Jeg var nemmelig på sykhuset i Drammen med albuen min. Jeg sleit så sykt når jeg skulle kjøre bil til Drammen. Jeg klarte ikke å gire til 5. eller 6. gir, så måtte gjøre det med venstre hånd. Håpløst 😛    Som jeg har fortalt tidligere har jeg stått på venteliste (heldigvis ikke alt for lenge) for å komme til raumatolog med armen min. Alt må tydligvis testes. Ettersom de ikke har funnet årsaken med røntgen, MR eller Ct. De fant heller ingen ting hos raumatologen. Det var heldigvis ikke leddgikt, og det hadde jeg ikke regnet med at det var heller.

Hun jeg var hos ble veldig overasket over at legen hadde skrevet at armen var 20 grader i vinkel(får ikke rettet den ut) For hun sa den var enda mer i vinkel. Den har jo bare blitt mer og mer i vinkel.Det som skjedde var at jeg fikk en kortisonsprøyte som var mye sterkere. Og nå føles armen bedre, mens jeg doper med ned på smertestillende nå de 2 første dagene. Og nå skal jeg begnne å gå til fysio og prøve å få trent opp og rettet ut armen min.

 

Meeeeeen. Over til overskriften.  Her er dagens frokost. Har aldri i mitt liv laget eller spist speilegg. Skjeldent jeg spiser egg og bacon til frokost. Men i dag som matlysten ikke var helt på topp måtte en god frokost til. Nå er jeg endelig inne i ketose igjen. Har noen kg igjen å gå ned.

Fett: 32.7

Protein: 23.63

Karbohydrat: 0.2

 

Hvilke plagg ville du hatt GRATIS???

Jeg ble superglad her om dagen. Da fikk jeg nemmelig en mail fra en koselig dame fra nettbutikken www.mylabel.co.uk. Hun hadde vært inne å sett på noen antrekk jeg hadde satt sammen og lagt ut her på bloggen. Der hadde hun sett at jeg hadde lagt ut noen plagg fra nettsiden dems. Hun likte antrekkene jeg hadde satt sammen og ønsket å gi meg noen klær fra deres nettbutikk. Det var jo superhyggelig mail å få 🙂 Satt veldig pris på det.

Jeg fikk 50£ å handle for, noe som tilsvarer nesten 500 kr. Så var det å velge hva jeg vil ha. De har jo så mye fint der. Så jeg trenger hjelp. Forslag til plagg jeg f.eks kan velge for 50£..

PS: Plaggene skal ikke passe sammen altså. Hver av kombinasjonene koster 50£ eller rett under.

Nr 1

 

 

Nr 2

Nr 3

Nr 4

Er skikkelig happy nå, men klarer ikke helt å bestemme meg. Digger egentlig de F&M hettegenserne der, men da får jeg bare en da. I og med de koster 49,99 😉 I morgen skal jeg tidlig opp. For jeg skal på sykhuset i Drammen å undersøke mer rundt armen min.

 

Hvis du hadde fått 50£  og skulle shoppe for. de Hvilke av 1,2,3 eller 4 ville du valgt??

Forslag til frokost (Lavkarbo)

Det enkle er ofte det beste 🙂

3 ruller med ost, skinke og litt majones. Majonesen kan byttes ut med smøreost eller annet valg. Avokado skal vistnok også være godt inni har jeg fått tips om.  Serverer med paprika, tomater (jeg prøver å lære meg å like) også hadde jeg litt kremost med kryddersmak ved siden av. MMMMMmmmm 🙂

Enkelt, raskt, godt, lite karbohydrater og man holder seg mett lenge. Orker du fler enn 3 påleggsruller så lager du fler. Noen orker mer mat og andre mindre.

Overaskelse fra gutten min

Plutselig så glimter han virkelig til:) Og vi jenter liker vel alltid å bli satt skikkelig pris på og elsker overaskelser. Jeg gjør ialefall det 🙂 Her om dagen ba han meg meg ut på middagsdate og i går kom han hjem med noen nydelige blomster til meg. Smelt smelt, så søtt. Det er jo faktisk enda mer spesielt når det ikke skjer så ofte. Søte kjærsten min.

<3<3Tusen takk kjærsten min <3 <3 Verdens beste. Gleder meg til å kjøpe hus med deg forloveden min:)

Er han ikke søt??

Ut på tur, aldri sur

Nå har mamma og jeg akkurat kommet hjem fra en skikkelig god gåtur:) og var nydelig vær også.

No makeup, så da er solbriller en fin oppfinnelse;)

Fikk denne treningsjakken av mamma. Den fine fargen kom ikke så lett frem på bildene da. Ettersom de er tatt med med mobilkameraet 🙂

En herlig skogstur 🙂

VG er redd for å tape penger +10 vitenskapelige fakta om lavkarbo.

I VG i dag står det bare fjås om Lavkarbo kostholdet. De er så utrolig redde for å tape mye penger nå. Som mange sikkert vet/ og mange sikkert ikke vet så er vektklubb en av Vg`s største inntektskilde (nr 2 ellerno). Og nå prøver de febrilsk å få folk til å kutte ut lavkarbo og håper på at de tydligvis skal melde seg inn i vektklubb isteden.

VG vet selv at det er utrolig mange som lykkes med lavkarbo. Og de fleste som har gått på lavkarbo og har hatt en sprekk faller alltid tilbake. For de merker netopp det at kroppen fungerer utrolig mye dårligere ved store mengder karbo. For det første er det mange som går opp i vekt av for mye karbo og de får mindre energi av alle karbohydratene.

På forsiden av Vg i dagens avis sto det:
Spesialistene slakter fett-dietten; Lavkarbo øker faren for hjertetrøbbel

Jeg så Lena Beatrice hadde skrevet om det på bloggen sin i dag også, og jeg er veldig enig med det hun skriver. Hvorfor kan de ikke intervju folk som virkelig har peiling og dukumentasjon. Som f.eks Espen Rostrup som er lege og forsker ved hjerteavdelingen på Haukeland. Det de slenger om seg med av negativitet i Vg er ikke dokumenterte fakta. Det gjelder ikke å synse og tro, man må ha skikkelig forskning. Og foreløpig finnes det faktisk ingen forskning som tilsier at naturlig fett for seg selv er farlig for oss. Men det som er unaturlig fremstilt og kalles for transfett er farlig fett. Og det er jo vi på lavkarbo veldig nøye på å ikke få i oss. Og at transfett er farlig er heldigvis alle ekspertene enige om. Det finner man i ferdige brød, kjeks, suppeposer/sauser osv.


Og at det funker vet man jo. Så er mange som er redde for å tape penger på at lavkarbo har blitt så stort.

Også må jeg bare få sitere det Lena Beatrice sier, utrolig bra sagt:Det er et veldig tynt oppslag VG kommer med. “Det er det samme gamle mantraet om mettet fett, koleserol og hjerte- og karsykdommer. Mye avispapir brukt til lite og dårlig og mangelfull informasjon. Intet nytt å lese i VG om fett i dag altså, ikke verdt pengene å kjøpe avisen”

Det blir det samme som at jeg daglig skulle fortalt folk hvor farlig det var å spise store mengder karbohydrater( det gjør jeg heldigvis ikke)At det fører til fedme og diabetes. Det er jo slik mennesket har utviklet seg etter at vi økte karbohydratene og kuttet ned på fettet. VI har levd mye lenger på fett og protein enn det vi har spist store mengder karbo. Og lavkarbo betyr absolutt ikke 0 karbo. Det er ingen som spiser 0 g karbohydrater:)

Nå gidder jeg faktisk ikke kjøpe VG mer, dette blir virkelig for latterlig. Legg nå ialefall frem skikkelig forskning og dokumentasjon neste gang dere skal skrive om lavkarbo er mitt råd.

Så vil jeg bare ta med dette som jeg har hentet fra bloggen til ESPEN Rostrup, som er forsker og lege ved hjerteavdeling på Haukeland.

10 dokumenterte fakta om lavkarbo:

Her er 10 fakta om lavkarbo som har vitenskapelig dokumentasjon gjennom kliniske studier (se referanser HER)

 1. Lavkarbo gir vektreduksjon hos overvektige
 2. Lavkarbo-diett virker apetittregulerende og reduserer over tid næringsinntak
 3. Lavkarbo-diett reduserer søtsug
 4. Lavkarbo-diett gir høyere verdier av HDL-kolesterol og fører til færre av de små tette LDL-partiklene. Dette er endringer som er assosiert med redusert risiko for hjerte- karsykdom.
 5. Lavkarbo-diett fører til markert bedring av type-2-diabetes
 6. Lavkarbo-diett fører til tilbakegang av fettlever
 7. Lavkarbo-diett kan føre til tilbakegang av arteriosklerose
 8. Lavkarbo-diett gir ikke økning av mettet fett i blod, heller ikke ved en tredobling i inntaket av mett fett i kostholdet.
 9. Lavkarbo-diett fører ikke til redusert utholdenhet eller økt trettbarhet ved trening hos mosjonister.
 10. Lavkarbo-diett kan føre til økt fettforbrenning ved trening

Så uten vitenskapelig dokumentasjon kommer man ikke langt.  Gidder ikke kjøpe VG om de skal bare skrive negativt og usakelig om lavkarbo.