Et lite pip

Vært noen stille dager fra min side. Har storkost meg i pinsen. Mads og jeg tok nemmelig motorsykkelen til Sverige for å besøke pappa og hans samboer på hytta i Sverige. Pinseværet kunne man heller ikke klage på, så grillmat ble det mye av. Nam nam.


Skulle nesten tro det var meg som hadde valgt ut dette. Flott ♥

Pappa har virkelig imponert. Han har bygget denne terassen/uteplassen. Ble skikkelig flott.

Nå sitter jeg i stua og koser med med denne herligheten:

Den består av tyrkisk youghurt, sukrinmelis, cocosa kokkosolje, frossen rips og frosne jordbær. Alt kjøres sammen med stavmikser eller i smoothimaskin.  Strø på litt kokkosmasse og kanel.

 

Grilling og Eurovision- kveld

Jeg kan ikke få sagt det nok. For et fantastisk vær!! Tenk å kunne gå i sommerklær til langt ut på kvelden, deilig. I dag var jeg noen timer på jobb, tok så en motorsykkeltur med min kjære. Også ble vi bedt til mamma på grilling og Grand Prix kveld. Og her er vi enda. Storkost oss med grillmat og vin.

Må få takke for alle de utrolig koselige komplimentene og kommentarene fra dere alle. Dere er så fantastiske. Og en veldig skjelden gang får jeg negative kommentarer. Jeg får i det minste en god latter av de fleste av dem 😛 Anonyme selvfølgelig. Den siste jeg fikk var fra en person som trodde jeg var en dum rosablogger som kun hadde luft i skallen og alt jeg gjorde var å file negler. Hehe. Litt ironisk ettersom jeg kun har filt negler 2 ganger i løpet av mitt 24 år lange liv 😉 Og kommentaren ble avsluttet noe slik: “Ta det med ro, jeg skal ikke forstyrre neglefilingen eller fokuset på din evigvarende slankekurtips” . Tenk å bruke noen minutter av sitt liv på å kommentere på en dum rosablogger. Moahaha 😉

Roooooosa, jeg liker bare ting hvis de er rosa (toppen passet jo bra i sammenheng med kommentaren jeg fikk).

Mamma har pønta seg med sommerlig kjole

Og igjen, tusen takk for alle koselige kommentarer, det motiverer masse. Love you all.

Nå skal vi kose oss videre med Grand Prix på tv. Selv heier jeg på Sverige og for dem går det jo supert.

Noen bilder fra helgen som var

Som jeg skrev tidligere var vi i Øygarden utenfor Bergen forige helg . Hvor vi besøkte familien til min kjære og var i bryllup til et vennepar.

En stykk stolt Øyvind som er klar for å gifte seg 😀

Så kom hans flott brud Tina opp.


 

Og vips så var de begge gift.

Til lykke ♥

på kvelden var det klart for fest, slik var antrekket mitt for kvelden, med ny kjole og nye sko:

Nydelig vær i Øygarden…


Myse mot solen 😉

Ønsker dere alle en god pinsehelg 🙂 For min del er det noen timer med jobb i morgen, så er det friiiiiii. 2 hele dager med kun fri. Det skal bli både godt og koselig.

 


Handy woman

Gubben har jobbet så mye overtid i det siste, flinke gutten. Så etter jobb i dag tok jeg dekkskiftjobben i egne hender 😉 det gikk fort og Gud hvor godt det var å få dekkakiftet unna. Var jammen på tide med sommerdekk nå.

Bevis….. Hehe.

Godt med litt møkk på fingra innimellom.

En stykk møkkete handywoman som er storfornøyd med å endelig ha sommerdekk på bilen.

Noen som trenger dekkskifte ;p

Min kjære var litt stolt ialefall, ikke så veldig da. Nå er kaller dusjen og en god natt søvn.

Oppskriften på crispy chicken salat

Her kommer oppskriften som jeg lovet dere. Her har det vært mye jobb og resten av tiden har gått til å nyte det flotte være ute.  Det kan gjerne fortsette slik, været altså.

For å lage kyllingen trenger man:

  • Kyllingfilet i biter
  • Knust baconcrips. Bruk riktig baconcrips, uten hvetemel. Bruk f.eks maarud bacongull. Jeg brukte ført brødpose og kjevle for å knuse så mye som mulig. Så brukte jeg beholderen med knivblader som følger med stavmiker for å kutte det til enda finere biter.
  • Ønsket krydder. Jeg brukte TACOKRYDDER og DETTE krydderet fra IHERB
  • Olivenolje

Kutt kyllingfileten i passende biter. Bland sammen den knuste baconcrispen og krydderet. Ha en brødpose og bland sammen kyllingen med olivenolje og baconcripsblandingen så all kyllingen blir dekket med dette. Ta alt over på en stekeplate og stek i ovnen på 180 grader i ca 35 minutter.

Server med hva du måtte ønske. Jeg laget en enkel salat til.

Som dere ser hadde jeg også litt sweet chilisaus til kyllingen. Den er hjemmelaget og sukkerfri. Oppskriften på sweet chilisausen finner du HER.

 

 

Slikke sol er aldri feil

Jeg storkoser meg med stor S i denne gode temperaturen. Over 20 grader ute og da passer det perfekt å jobbe litt med brunfargen. Sitte ute, solen steker og fuglene kvitrer. # Fantastisk.

Snart litt lunsj med gutten min, også er det jobb for oss begge. Lunsjen tror jeg blir tyrkisk youghurt smoothie.

Er det finvær og sommertemperaturer der du bor også?

Lunsjen for i dag (Lavkarbo)

Dagens lunsj ble salat med hjemmelaget chicken crisp og spennende krydder. Været er strålende i dag og solen steker. Litt kjedelig å skulle på jobb i dette flotte være, men sånn er det nå.

Oppskrift kommer om det er ønskelig.

 

Ha en flott dag og nyt det fantastiske sommerværet 🙂

Så lunsjen god ut??

Slukke søtsuget med litt sunnere snacks

Som vanlig sliter jeg gjerne 2-3 dager med søtsug når jeg er tilbake til lavkarbo, men så gir suget seg helt etter dette. I helgen var det bryllup og dermed mye søtsaker og andre utskeielser. Godt å kose seg en helg, men kroppen er ikke alltid like fornøyd.  Etter alkoholen kunne jeg også kjenne avfallstoffene i kroppen. Blir sånn øm og rar i huden, vanskelig å forklare igrunn. Om man klyper seg selv litt forsiktig gjør det ekstremt vondt og jeg merker avfallstoffene ligger og blokkerer på en måte. Sånn går det med mye søtsaker og alkohol. Så nå skal det bli godt å komme tilbake til normale kostholdsvaner igjen. De første dagene tilbake på lavkarbo etter en slik helg pleier å føre til hyppige dobesøk (vanndrivende). Kroppen får renset seg skikkelig for avfallstoffer og alt vannet som har hopet seg opp i kroppen.

Når man er tilbake på lavkarbo og merker søtsuget kan man unne seg noe søtt, men på en sunnere måte. Det fungerer alltid bra, og etter noen dager med lavkarbo forsvinner søtsuget for min del. Og ingen ting er bedre enn det. Da er det helt borte.

For noen dager siden oppdaget jeg at vi hadde rabarbra her i hagen vår. Yeey, det vekker mange gode minner fra barndommen. Jeg husker det som det var i går. Som liten satt jeg på trappen til min farmor med rabarbra i den ene hånden og en lyseblå kopp med sukker i den andre hånden. Også så surt, men samtidig så godt jeg syntes det smakte. Nå som jeg er tilbake til lavkarbo kostholdet etter helgen ble sukker byttet ut med en blanding av sukrin og tagatesse. Det var igrunn veldig godt og jeg klarte ikke engang skille mellom det og vanlig sukker.


Ser ut som sukker og smaker som sukker. Naturlig søtning som er mye sunnere enn sukker.

 Det smakte godt med rabarbra og hjalp absolutt på søtsuget.

Rabarbra inneholdet vistnok en type syre (Oksalsyre) som kan være skadelig, men jeg velger å tro at dette er om man spiser masse av dette. Det sies også at om rabarbraen høstes tidlig så har den mindre av denne syren. Litt rabarbra innimellom kan vel ikke skade 🙂

Rabarbra er jo igrunn perfekt lavkarbo snacks, med innhold på kun 0.7 g karbohydrater pr 100 g. Det er jo veldig bra. Og gjett om jeg ble overlykkelig da jeg fant dette i hagen vår, Jippi.


 

Dagens middag, perfekt sommermat (lavkarbo)

I dag sto vi opp kl 04:30 og tok flyet fra Bergen og hjem. Etter dette bar det rett på jobben. Nå har jeg sittet ute og kost meg i det varme været med en god middag. Siden kjæresten er på jobb enda kunne jeg kose meg med reker (all by my self). Han kan nemmelig ikke fordra reker eller annet skalldyr, mens jeg simpelthen elsker det ♥

 


sommermat ♥♥

Litt salat, reker, majones, sitron, dill og ostebrød laget av kavli ferdigskivet ost med jalapeno. la de på bakepapir i mikroen i ca 2 min. Til de blåste seg opp og ble passe sprøe.

Nå skal jeg se paradise og kose meg med en rolig kveld for meg selv. Kanskje pleie seg selv litt om jeg orker. Det hadde vært godt. Nyt resten av kvelden dere også.

 

Finvær og bryllup i Bergen

Herlig med en frihelg. I dag er det finvær og bryllup i Øygarden utenfor Bergen. Nå sitter vi ute og koser oss i nydelig sol med øl og cider. Nå blir det snart kakespising og jeg kommer til å rulle hjem til Drammen igjen etter helgen :p hehe. Flott. Kose seg.

Ha en flott kveld videre. Nyt lørdagen 🙂