Hjemmelaget suppe ala Charlotte

Vet ikke helt hva jeg skal kalle denne suppen, så da ble det bare suppe. En kyllingsuppe som også inneholder pølser og selvfølgelig kokosmelk. Lyst på oppskrift? Da er det bare å lese videre.

Du trenger:

2 stk kyllingfilet kuttet i mindre biter

2 stk pølser . Jeg brukte gøl pølser med mozarella, kjøpt i Sverige. Disse inneholder mindre karbo og mer kjøtt.

1 boks kokosmelk (rema 1000 sin var veldig god)

1-2 dl fløte

1/ 2 gul løk

1/2 rød løk

paprika rød og grønn (ta mengden du ønsker)

brokkoli(mengden du ønkser)

1 vårløk(kan sløyfes), hadde liggende i kjøleskapet.

3 fedd hvitløk

1 terning grønnsak buljong

3 ts curry paste, jeg brukte rød.

2 ts smør

9 dråper tabasco saus (fordi jeg ikke hadde chili i kjøleskapet)

1 sitrongress (kan fint sløyfes, bruk kun om du har tilgjengelig)

Litt kvernet pepper

smak eventuelt til med 1 ts salt om det trengs.


Fremgangsmåte:

Ha smør, kuttet hvitløk, tabasco og curry paste i en kjele og fres dette.Tilsett 4 dl vann og buljongterning. Ha så i kokosmelk og fløte. Tilsett så grønnsakene og kyllingfiletbitene rå i suppen. La det koke i ca 7-10 minutter. Pølsebitene tilsetter du rett før servering.

Resten av suppen setter du bare i kjøleskapet, så har du middag for flere dager. Og dagen etter er suppen ENDA bedre!

Masse spennende smaker.

En sunn start på dagen

En rask, enkel og sunn start på dagen.  Perfekt frokost om du har dårlig tid før jobb. Et smart triks er også å lage opp en del og ha stående i kjøleskapet. Denne gangen fikk jeg til ca 3 porsjoner.

Den kan lages i uendelig mange varianter. Du bruker selv de bær, nøtter og frø du ønsker. Men her kommer oppskrift på den jeg laget i dag.

Du trenger:

8 toppede ss med Tyrkisk eller Gresk youghurt.

Ønsket mengde bringebær (jeg brukte frosne) Ca 4-5 toppede ss

Ønsket mengde rips(jeg brukte frosne) Ca 1-2 toppede ss

Ønsket mengde søtning. Jeg brukte sukrinmelis, ca 3 ts. Slik youhurt er ganske sur. Så smak til selv hva du liker.

3 ss kokosmasse

HUSK! Bruk akkurat de bær du ønsker, jeg brukte det jeg hadde tilgjengelig i fryseren. Det kan også være ferske bær.

 

Topping: valnøtter, kokosmasse og linfrø. Topping bestemmer du selv. Mange ulike frø og nøtter som kan brukes her.

 

Must have i kjøleskapet. Denne skal jeg lage i flere varianter nå og ha stående kaldt.  Passer perfekt som frokost, et mellommåltid eller bare som en liten “forrett” før du begynner å lage middag (om du er veldig sulten etter skole eller jobb).

Bør prøves.

 

Det snør, det snør antrekk

Har liksom alltid trodd at man ser spesielt rar ut når man myser mot solen, men i dag fant jeg ut at man ser faktisk enda værre ut når man får snø i ansiktet og skal ta antrekksbilder. Haha. Antrekksbildene sier sitt.

 

(men det siste bildet ble elsk da<3 )

Et helt vanlig hverdagsantrekk. Nå når det endelig var mildt ute må jeg selvfølgelig benytte en hver anledning til å få brukt den nye “skinnjakken”.

 

Ønsker dere alle en fin fin dag !!

Nydelig kyllingform ala Charlotte

Vi har vært i Sverige i helgen. Har vært på Quality resort og spa Strømstad med kjæresten. Jeg hadde noen bonuspoeng som snart gikk ut som jeg måtte bruke opp på Choicekortet mitt. Ikke feil med en koselig helg med kjæresten. På veien hjem stoppet vi selvføgelig for å handle litt og fikk handlet mye godt som nå ligger i fryseren. Når vi kjørte hjem satt jeg å tenkte at jeg ville prøve å lage en spennende middag for kvelden. Det dukket opp en ide i hodet og jeg måtte selvfølgelig prøve. Det luktet ekstremt godt når retten sto i ovnen og smakte også like godt. Så tenkte å dele oppskrift til de som ønsker det.

Sunn lavkarbo kyllingform!

Du trenger:

3stk kyllingfillet, rødløk, gul løk, gjerne noen små tomater. Vi hadde noen gule tomater (aner ikke navnet) i kjøleskapet som måtte brukes opp.

 

Saus til kyllingformen:

4 ss ordentlig smør. (Meieri smør eller bremykt)

4 ss olivenolje

2 ts urtesalt (noe jeg har hatt liggende,tror jeg kjøpte på helsekost, kan også bruke 1 ts vanlig salt)

1/2 ts chili hot krydder

2 ts paprika krydder/pulver

3 ts tandori krydder

2 ts persille tørket (kan sløyfes)

2 fedd hvitløk hele

Litt kvernet pepper. ca 1 ts.

litt sitronsaft

 

Server med det du ønsker. Jeg serverte med litt salat, Tyrkisk Youghurt og litt kald bernaise saus (juksa litt) fra Sverige .Kun 3 g karbohydrater pr 100g.

 

Ha alle ingrediensene til sausen i beholderen til stavmikseren og blend det sammen.Luktet nydelig og kan sikkert brukes til veldig mye.

Ha løk og tomater i en ildfast form sammen med kyllingfilet kuttet i ønsket størrelse. Bre over  den hjemmelagede dressingen/sausen. Stek i ovnen på 200 grader i ca 30 min. Jeg brukte de siste 5 minuttene på grill på ovnen, for å gi kyllingen en fin og gyllen farge.

Virkelig gøy å prøve noe nytt som bare detter ned i hodet på en. Elsker når det skjer og elsker å teste ut nye retter. Spesielt når det smaker godt. Hva du ønsker som tilbehør bestemmer du selv. Ser for meg at blomkålmos også hadde vært godt til denne retten. Jeg hadde også 2 chili fylt med feta til ( fra Ultra).


Try it!

 

 

 

Escadas nyeste sommerduft

Ja, du leste rett. Den nye sommerduften til Escada er her. Escada er en absolutt favoritt her hjemme. Jeg elsker de fleste av duftene de har kommet med.

 

Nå har du sjangsen til å bli en av 50 heldige som får prøve denne nye sommerduften. Lukter sikker veldig godt.

 

esc13che
Du må ha blogg for å delta på denne.

Lykke til !

Fikser designet

Som dere sikkert ser har det skjedd noen endringer på designet. Jeg var så utrolig lei av det gamle. Kanskje ikke så rart når jeg har hatt det gamle i evigheter 😉

 

Siden jeg hverken klarer lage mitt eget design og ei heller en header var jeg heldig å fant et supersøtt gratisdesign hos denne jenta http://inaanjuta.blogg.no/  . Utrolig dyktig virker det som. Designet passet meg perfekt. Nå driver jeg bare å gjør litt småjusteringer, slik at jeg mikser inn litt av mitt i designet også. Så jeg får inn reklameboksene , signaturen, linkene osv. Det tar sin tid ja, men det er nok absolutt verdt det.

Stay tuned folkens!

 

Og om noen kunne laget header til meg hadde jeg blitt superhappy (sender gjerne over litt bilder)  🙂 Beholder den som er så lenge med søte bilder (elsker den).

Nytt antrekk

Titter innom for å vise dere en ny kjole jeg har kjøpt meg. Jeg likte den så godt at jeg kjøpte 2 av samme kjole, bare ulike farger. En i sort (som er på bildet) og en mørkeblå. Skinnjakka på nederste bilde er også ny. Lenge siden jeg har shoppet, så digg å få seg noe nytt. Dette blir selvfølgelig med når jeg skal på cruiset i Karibien.

Ekstremt lenge siden jeg har lagt ut bilder av meg selv på bloggen nå føler jeg. Så her har dere noen. Var mest for å vise kjolen. Så hår eller sminke er ikke gjort noe særlig med.

 

 

 

Man kan også stæsje den til med en skinnjakke utenpå f.eks.

Håper dere likte kjolen 🙂

Dagens middagstips med salmalaks

Mange mener samla laks er oppskrytt. Men av og til er det veldig greit å kunne kjøpe fisk som er helt fri for skinn og bein. Passer perfekt om du skal lage sashimi eller maki, men det er også mye annet man kan lage. For min del spiller det ingen rolle om det står salma på pakningen eller noe annet. Så lenge laksen ser bra ut kjøper jeg den billigste.

Denne uken hadde de tilbud på salma på ultra og med smaksprøve. Fikk smake noe godt som jeg også prøvde meg på hjemme. Salma med creme fraiche og mango chutney! Veldig godt.

Mango chutney inneholder sukker. Men innimellom går det greit med en slik rett.

Saus:
1 begr creme fraiche,3ss mango chutney og 1ts karri.

Du trenger også:
200-250 g laks pr person(gjerne salma),1ts salt,1/2 ts pepper, sitron, 1ss. Meierismør, gressløk eller vårløk.

Skjær salma i porsjonsstykker og krydre med salt, pepper og litt sitron. Brun stykkene i smør på middels varme. Ca 1 min på hver side. Salma skal være litt rødlig i midten. Skru ned varmen og tilsett sausen du har blandet sammen. La dette surre i ca 3-4 min og dryss over litt vårløk eller gressløk i pannen før servering.

Serveres med det tilbehør man ønsker grønnsaker, salat eller ris.

Viktig å kose seg i helgene

I helgene er det viktig å kose seg. Når jeg skal kose meg er sushi høyt oppe på koselista. De første gangene jeg spiste sushi var jeg ikke noe særlig begeistret. Mens nå kan jeg nyte hver eneste bit og får ofte cravings etter sushi <3 sushi og hvitvin er supert for en kosehelg for min del.

Noen ganger blir det også litt snacks på lørdagskveldene. Det kan være smoothie, smågodt, frukt , bær , sorbet eller grønnsaker med dip

Viktig å kose seg 🙂