cruise i Karibien med Oasis of the Seas del 2

Her kommer noen flere bilder fra turen. Dette er del 2 og dermed siste delen fra turen.

Geniale skjermer på de ulike dekkene. Det er stor touch skjerm som er ypperlig til å vise vei. Her kan du blandt annet finne ut hvor lugarer din ligger, hva som skjer på skipet og få oversikt over restaurantene. Denne var virkelig genial. Og jeg skal love dere at det var ikke bare enkelt alltid å vite om man var foran eller bak på skipet. Retningssansen min var helt på bærtur flere gangen. Og det er vel nettopp fordi skipet er så stort at du heller ikke merker at det er over 6000 passasjerer ombord. 


Vi var så heldige og fikk komme opp på brua til kapteinen. En hyggelig svenske.

Is-show på båten. Alle showene vi så ombord var ekstremt bra. Veldig dyktige de som jobbet med show. Så å få med seg de ulike showene ombord er virkelig et must.

 

På skipet fantes det flere svømmebasseng og boblebad.  Solsenger var det mer enn nok av også. Så vi merket ingen særlig kamp om de.

Søt cupcake butikk ombord.


Starbucks var selvfølgelig også med på dette store cruiseskipet.

  

På Jamaica var vi med på Bob M utflukt. Også må jeg bare legge til at de kjører som noen idioter på Jamaica. Aldri hørt så mye skrik i en minibuss før. Tror de fleste satt med hjerte i halsen og var lettet over å komme helskinnet tilbake til skipet.

Ironisk skilt 😛 Og vi skjønte raskt hvorfor utfukten hadde 18 års aldersgrense når vi kom frem på museumet.


Det var boden sin det 😛 Hehe.

 

 


Oasis of the Seas og Celebrity Constellation. Her ser man virkelig hvor stor Oasis er.

 Mitt favorittområde på skipet var Solarium. Det er et område for voksne som ligger helt fremst i skipet. Her kan man virkelig koble av og nyte ferien. Her finner du boblebad, solstoler, bar og Solarium bistro. Fant en video på youtube slik at dere kan se hvordan det var i området som heter Solarium.

Er så glad for at jeg fikk oppleve cruise. Gleder meg til neste gang !

NYHET ! Det kule er at på onsdag fikk jeg vite at Oasis faktisk kommer til middelhavet sommeren 2014! Det er så utrolig kult det. Kommer nok til å selge veldig bra. Kanskje det blir en tur til da. Fantastisk skip dette her. 

cruise i Karibien med Oasis of the Seas del 1

Håper dere koser dere masse i påsken. Vi storkoser oss hjemme i påsken. I dag har vi vært i skogen med ei vennine og grillet pølser. Veldig koselig. Herlig med noen fridager med venner, kjæreste og familie.

Her kommer del 1 av innlegget jeg sa jeg skulle legge ut. På søndag kom jeg hjem fra et fantastisk cruise i Karibien. Fler av dere lurer kanskje på hvordan det er å være på cruise? Vel, her får dere iallefall min mening om denne typen ferieform. Siden dette er mitt første cruise føler jeg det er passende tidspunkt å vurdere dene ferieformen. Dette var en studietur med jobben og jeg er så utrolig glad for at jeg fikk delta på den. Har lært så utrolig masse om cruise og opplevd masse nytt og spennende ombord og på land. Ferieformen er klart noe jeg kan anbefale til andre og trygt selge til kunder.

Cruiset startet i Fort Lauderdale som ligger i Florida. Det er den havnen flere av de største cruiseskipene går ut fra. Oasis of the Seas og Allure of the Seas er Roayal Caribbean sine aller største skip. Skipet jeg var på het Oasis of the seas. Skipet startet sine første seilinger i desember 2009. Ombord er det plass til over 6000 passasjerer. Syntes du dette er for stort? Fortvil ikke, det finnes flere mindre skipsklasser. Selv ble jeg veldig overasket over dette store skipet på en positiv måte. Det føles faktisk ikke ut som det er så mange ombord. Det er så ekstremt masse man kan gjøre på og faktisk har man større plass pr person på dette store skipet kontra de mindre. Det var aldri kø for å gå iland i havnene og heller ikke på skipet igjen. Dette ble jeg veldig imponert over. De ansatte gjorde virkelig en super jobb der + at servicen ombord er bare super.

Legger ved noen av de mange bildene jeg tok på cruiset.

Desverre fikk jeg bare tatt ett bilde av lugaren vi hadde. Vi hadde en lugar med balkong mot promenaden. På lugaren var det også bad, klesskap, sofa og skrivepult.

De som rengjorde rommene laget dalig nye og morsomme figurer av håndklær på rommet. En av mine solbriller var fast rekvisita 😛

Når vi kom ombord første dagen satte vi oss ned på koselige Park Cafe i Sentral park. Der ble det en god salatbuffet. Alle måltider er inkludert på cruiset og man har mange valgmuligheter på spisesteder og mat. Noen av spesialrestaurantene betaler man en liten sum for å spise på, men mange av spisestedene er inkludert.

Flowrider surfesimulatorer var det 2 stk av på skipet. Disse angrer jeg veldig på at jeg ikke fikk prøve, får ta det igjen neste gang. Et slik cruiseskip er så stort at man rekker ikke få med seg alt på en uke.

Første havnen vi var i land i var Labade, Haiti. Fantastiske strender og flott badevann. Deilig sol og bad sted.

 

Den beste rosevinen. Nam. White Zinfandel heter den.

For hver dag fikk vi utdelt cruisekompass. Dette var et infoskriv fra båten. Hvor man blandt annet fikk forslag til hva som skjedde den dagen ombord. Genialt!

Siden Mads alltid har drømt om å gifte seg på et cruiseskip (og jeg begynner å tenke tanken selv) så måtte jeg selvfølgelig en tur innom kapellet ombord på skipet. 


Jeg kunne fint giftet meg på et flott cruiseskip med gode venner og familie tror jeg 🙂 Cruise er virkelig noe jeg fikk mersmak til og med super underholdning, god mat, flinke servitører og flotte selskapslokaler hadde det jo igrunn passet fint med bryllup ombord. Kanskje gifte seg på en vakker strand i en av havnene? Ikke dum tanke det 🙂 

 

Dette var som jeg skrev mitt første cruise og ei heller det siste. Dette er en ferieform som er super. Du bor som på et hotellrom, blir vartet opp av superhyggelige mennesker, har masse aktiviteter ombord og ikke minst det at man får se flere forskjellige land uten å måtte pakke ut og inn av kofferten. Passet med perfekt. Vi var innom 3 havner på denne turen og resten var sjødager, alikevel rakk man ikke innom alle spisesteder og aktiviteter ombord. Og cruise er ikke slik som jeg og sikkert flere andre tror bare for gamle mennesker. Jevn fordeling på alder blandt cruisere nå for tiden. Fler og fler yngre og personer med barn har oppdaget denne fantastiske feriemåten. 

Så hvis du ikke har cruiset før bør du absolutt prøve det! 

 

Noe dere lurer på rundt cruise så er det bare å spørre, så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan 🙂

 

(God natt fra en trøtt og sliten jente som har vært i skogen i flere timer i dag)

Biff med chips,grønnsaker og bernaise, lavkarbo

 

I går var jeg innom Ultra på jobben og fant meg biff til 50% rabatt. Så da slo jeg til med en skikkelig god middag på en mandag. Biff med stekte grønnsaker, lavkarbo chips og bernaise saus. Knallgodt og kan absolutt anbefales. Ble et solid stykke med biff, så jeg måtte spare noe til dagen etter.

Grønnsakene jeg stekte i pannen var: Løk(rød), asparges, fenikkel og brokkoli. Stekte i pannen med smør,hakket hvitløk og litt soyasaus.

Lavkarbo chips/Sellerirotfries: Skrell og kutt opp sellerirot i ønskede biter. De kan enten frityrkokes i olje eller stekes i form i ovnen. Steker du de i ovenen bruker du litt olje over bitene og salter de. Stekes på 180-200 g i ca 25-30 min. Til de er fine i fargen og ikke lenger harde.

Bernaise saus: Her velger du selv om du bruker en kald bernaise med lite karbohydrater (finnes flere som inneholder kun 3-5 g karob pr 100g, og det er bra), de kan også varmes opp. Ellers kan du lage den fra bunnen av (veldig godt). Oppskrift på bernaise finner du HER


Hadde også litt kryddersmør til! Nam

 

Håper det smaker ! 

 

På cruise i Karibien

Jeg har ikke hatt Internett før nå, så etter flere dager uten nett var vi fler som stormet til baren for å få internettforbindelse. Storkoser oss på cruise, en super gjeng. Nå er vi kommet til Mexico, hvor vi skal være i havn i dag. Legger til noen bilder fra cruiset som er tatt med iPaden . Resten ligger på kameraet.

Frokost på balkongen måtte også prøves.

Ny bikini og alle ser vel hvor den er fra ?;) love it.

Ønsker dere alle en strålende dag:) Cruise kan virkelig anbefales og nei, det er ikke bare eldre mennesker på cruise. Masse unge mennesker.

Nå skal sol, strand og Corona nytes i Mexico <3

En lang reise

Gjesp! Da var jeg vel fremme i USA, nærmere bestemt miamiområdet. Har nå vært våken i alt for mange timer og det har vært en laaaang reise. Men det er nok verdt det 🙂 Og i morgen er jeg klar for cruise i Karibien. Studietur med jobben. Så jeg ser frem til en lærerik og spennende tur. Deler noen bilder fra flyturen.

Hotellet vi bor på var jeg veldig fornøyd med. Oppdaterer dere på bloggen med bilder når det er mulig. Aner ikke når jeg har nett. Skal ta masse bilder.

God natt 🙂

Mat de siste dagene, lavkarbo

Her er noen små glimt av noe av maten jeg har laget og spist de siste dagene. Jobbet med å tømme litt fra kjøleskap og fryser denne uken. I og med vi begge reiser vekk om noen dager.  Jeg reiser til Usa hvor jeg skal på cruise i Karibien og Mads reiser til Gran Canaria.

Veldig enkle og raske retter.

Dette er så godt at jeg kan spise flere slike og ha det som middag. Du trenger små skåler som tåler ovnen. Olje, hvitløk , scampi og cayennepepper. Stekes i ovenen på 200 grader i ca 10 min.

Kjøttdeig stekt med salt og pepper. Tilsatt løk, hvitløk, litt fløte og litt kald bernaise saus (tok det jeg hadde tilgjengelig i kjøleskap, og det var ikke så mye)

Stekt kyllingfilet med salt,pepper , hot chili krydder og sitronsaft. Stekes i meierismør og litt olje. Når kyllingen er ferdig tilsetter du de grønnsaker du selv ønsker. Jeg brukte hvitløk, brokkoli, løk og sukkererter. Serverte med pinjekjerner og kald bernaise.

Dette spiser jeg omtrent hver eneste dag til frokost. #hekta. Varierer ofte toppingen.  Nå har jeg kjøpt inn jordbær også. Så i kveld lager jeg denne med gresk youghurt og jordbær.. Så er frokosten for de neste dagene klar.

Nå får jeg vel fortsette å pakke litt klær til turen. Håper selvfølgelig at det blir litt shopping på meg der nede også 😉

 

Se hva jeg har gjort i dag

Hatt en fin søndagdag med min kjære på Mc messe i Lillestrøm i dag. Og gjett hvem sitt forslag det var? ikke min, men det var utrolig koselig og artig. Møtte på mange hyggelig mennesker og fikk se noen flotte motorsykler. Fikk også kjøpt meg motorsykkelbukse og jakke, noe jeg ikke hadde fra før. Selv har jeg ikke lappen på motorsykkel, liker best å sitte bakpå med min kjære.

Legger ved noen bilder.


Mads sin drømmesykkel.


Fornøyd.


Gjett hvilken farge jeg vil ha??? Hmmmm 😛

God natt <3