Nydelig vær i Elvebyen

(Mobilblogging) I skrivende stund er Mads, Adrian og meg på trilletur i elvebyen Drammen. Er så utrolig koselig å gå rundt elven i dette nydelig vårværet. Vi storkoser oss 🙂

 

Adrian sover søtt i vogna si.

Vååååååår

Nå sitter vi på en benk og koser oss med is
Hvordan er været der du bor?
Har våren kommet ?

Koselig med bilder

I dag var fredagen kommet igjen ja. Denne uken har gått utrolig fort. Lille gullet ligger ved siden av meg på sofaen og sover søtt. Han er jo så søt når han sover. Jeg har benyttet muligheten og knipset mange bilder av den sovende prinsen min. Når Mads kommer hjem fra jobb, så blir det en trilletur i det fine været. Jeg elsker dette fine vårværet . Man blir i så godt humør av det.

 

Over til overskriften “koselig med bilder”. De aller fleste syntes det er koselig med bilder, ikke nødvendigvis av seg selv. Men av de man er glad i. Før i tiden var det mye mer vanlig med bilder og fremkalling. Hvor man også hadde mange fotoalbum liggende hjemme. Jeg må si at jeg faktisk savner disse koselige fotoalbumene. Det er jo så gøy å gå tilbake og se på gamle bilder man har tatt. Nå har man jo alle bildene digitalt og i bildemapper, men det blir liksom ikke helt det samme. Jeg savner fremkalling av bilder og fotoalbum

Heldigvis finnes det nettbutikker hvor man kan bestille mye fint med bilder. Som f.eks bildealbum med dine personlige bilder. Slik at man kan glede seg selv og andre med fine produkter med bilder man selv har tatt. Det er jo en utmerket gaveide.  Nå som jeg har fått barn selv, så setter jeg ekstra stor pris på dette med bilder og album. Jeg har tatt masse bilder av Adrian og kommer til å lage flere album med bilder av han.
allfoto.no kan du gjøre mye med bildene dine. Du kan f.eks lage mobildeksel, fotobok,kalender, aluminiumstavle, planlegger,lerretsbilder,plexiglass og kort.
Her kan du se en video på hvordan du f.eks kan lage en fotobok:
Selv tenker jeg å bestille meg lerret med bilder av Adrian som vi kan henge på veggen her hjemme. Det er så utrolig fint og gjør hjemmet enda mer koselig 🙂 Når det kommer til jul og bursdager så finnes det jo så mye fint med bilder som man kan bestille og gi bort. Det er veldig koselig å få når man føler man har alt man trenger.
Flere som syntes det er koselig med fotoalbum og andre bildeprodukter?

New in, boyfriend blazer

 

For et knallvær det har vært igjen i dag. Iallefall her hos oss. Herlig! Rett før helgen fikk jeg en pakke fra Sheinside igjen. Alltid gøy med noe nytt tøy. Er jo så mye lekkert og vårlig tøy nå. Fra sheinside har jeg fått noe sponset, men også handlet en del der selv. De har rimelige priser og mye salg. Dessuten er det også gratis frakt. Det eneste jeg syntes man bør nevne med denne nettsiden er at størrelsene på de fleste plaggene kan være litt små. Så jeg ville nok gjerne bestilt en større størelse enn normalt. Det er iallefall min erfaring 🙂

Blazeren er sponset.

Først noen bilder med lille Adrian i gangen 🙂

 

Også noen bilder av bare mamman 🙂

 

Boyfriendblazeren finner du HER (den er på tilbud nå)

Ha en fin søndagskveld videre. I morgen er det mandag og ny uke. En ny dag med fint vær ser det ut til. Så har planlagt en trilletur med to av oldeforeldrene til lille Adrian 🙂 Det blir koselig. 

#newin #shopping #blazer #sheinside #outfit #mote #antrekk

Tabu å gi flaske til baby?

 
(bildene er hentet fra ammehjelpen og libero)

 

For flere personer så virker det som at det å gi flaske er tabu i dagens samfunn og det syntes jeg er veldig trist. Som nybakt mor får man ofte spørsmålet “hvordan går det med ammingen?” . Den kjenner nok de fleste seg igjen i. Ikke at det er noe galt spørsmål, absolutt ikke.  Jeg husker også at jeg selv fikk spørsmål som “kommer du til å amme?” når jeg gikk gravid. Da svarte jeg alltid at om jeg fikk til ammingen, så kom jeg til å amme. Men dette er jo aldri noe man vet på forhånd. Jeg ventet jo mitt første barn og det var jo klart at jeg tenkte på om ammingen kom til å fungere, men jeg prøvde å bekymre meg minst mulig over dette. Det blir som det blir, tenkte jeg. Om det ikke hadde gått, så hadde jeg vært forberedt på det også.  For noen går ammingen bra og for andre er det mer aktuelt med flaske. Det viktigste er jo at barnet får i seg mat og at det legger på seg fint, ikke hva eller hvordan det får i seg maten/melken. Jeg syntes det er supert at det finnes morsmelkerstatning og brystpumper. Det kan være mange grunner til at man gir flaske til baby. Og på flasken kan det være morsmelk eller morsmelkerstatning. Noen grunner til at baby får flaske istedenfor pupp kan f.eks være:

 • At mor ikke har nok melk
 • At man plutselig mister melken
 • At barnet ikke får til å ta puppen
 • At barnet er prematurt
 • At mor ikke ønsker å amme, noen bestemmer seg allerede før barnet er født
 • Noen velger også å delamme. At man gir noe pupp og noe flaske til baby. Når man da gir flaske, så gir man enten morsmelk eller morsmelkerstatning. Mange gir kanskje pupp på dagen, da man gjerne har masse melk på dagtid og ofte noe mindre på kvelden.
 • Når mor skal være borte noen timer, så er det greit å kunne gi morsmelk på flaske. Slik at f.eks far kan passe barnet.
 • Om man er på lang trilletur ute i naturen og man ikke ønsker å sitte ute og dra frem puppen (kan lett få brystbetennelse, iallefall på vinterstid)
 • Hvis mor har spist noe baby får mageknip av, så kan man velge å gi morsmelk man har fryst ned.

Og helt sikkert mange flere grunner….


Det er jo veldig koselig for pappa å kunne trå til litt også 🙂 Om mor skal et liten tur ut av huset eller trenger å hvile litt, er det kjekt at pappan kan hjelpe til med pass. Og da med litt morsmelk på flaske i kjøleskapet om det trengs.

Jeg så på facebooksiden til Caroline Berg Eriksen (Fotballfrue) at hun hadde lagt ut bilde av søsteren  som ga babyen hennes flaske. Jeg tenkte med en gang at folk kom til å bry seg med dette og slenge med leppa, etter all kritikk hun får for alt mulig annet. Sikkert enda mer om hun hadde postet bildet på bloggen sin.Hadde man kunnet vært anonym på facebook hadde vel sikkert flere kommentert.  Noen hadde tilogmed lurte på hvorfor barnet hennes fikk flaske og hva som var på flasken. Aner ikke om dette var tull fra denne personen, men alikevel. For det første har ingen noe med hva hun gir sitt barn. So what om hun ikke hadde fått til ammingen. Det er jo mange som av ulike grunner ikke får ammet. For det andre må hun da få lov å kose seg litt med vin og godt selskap. Jeg syntes man overhodet ikke bør være flau over å gi sitt barn flaske, så bra gjort at hun faktisk delte dette bildet. De aller fleste var jo støttende i kommentarene.

Gutten vår er snart 6 uker gammel og ammingen går fint, men jeg velger alikevel å gi han flaske med morsmelk innimellom. Mange syntes helt sikkert dette er tullette, men jeg er veldig fornøyd med det alternativet å kunne gi flaske innimellom. Når jeg kom hjem fra sykehuset hadde jeg veldig mye melk. Det sprengte i brystene og så fort baby gråt, så rant det masse melk ut. Når jeg ammet på det ene brystet, så rant det så mye fra det andre brystet at jeg måtte sitte med en engangkopp under og den ble halvfull med melk. Det renner også noe nå, men ikke på langt nær så ille. Allerede dagen etter jeg kom hjem fra sykehuset gikk jeg til innkjøp av en brystpumpe. Jeg orket ikke håndmelke ut all den ekstra melken. Jeg brukte da brystpumpen til å pumpe ut morsmelk og frøys melken ned. Slik at jeg hadde liggende om jeg skulle trenge den. Melken kan man fryse ned i fryseposer, frysebeger, tette syltetøyglass som er kokt eller isterningposer. Jeg skulle nok gjerne ha kjøpt inn brystpumpen før fødsel, men jeg ante jo ikke om jeg kom til å få melk eller ikke. Så jeg tok ikke sjangsen.  På kvelden har jeg oftest mindre melk og gutten min kan noen dager bli litt vel utolmodig. Så noen få kvelder har jeg gitt han flaske med melk jeg har pumpet ut på dagtid. Jeg bruker også morsmelk på flaske om jeg skal på lange turer i skogen og varmer den opp i termos med varmt vann. Som oftest så får han puppen, men det hender som sagt at vi bruker flaske i ny og ne. Lillemann er som regel veldig utolmodig når han er sulten, så det letteste er å da kunne gi han puppen med en gang.

 

Selv kjøpte jeg meg Medela swing, som er en elektrisk brystpumpe. Den er enkel i bruk og lett å rengjøre. 

Her er flasken og tuten vi bruker til lille gutten vår. Med denne tuten blir det litt som å suge på puppen. Melken kommer ikke gratis her, spedbarnet må selv suge skikkelig for å få noe melk ut. Vi bruker denne tuten, slik at han plutselig ikke gidder å ta pupp lenger. Det hadde jo vært fryktelig dumt.

 

I går fikk jeg faktisk plutselig brukt for melken jeg hadde fryst ned. Vi var ute på en tyrkisk restaurant her i Drammen og spiste nydelig mat. Når jeg var nesten ferdig med måltidet så nevnte Mads noe om kålen i maten og jeg tenkte bare “oi,søren”. Hadde jo ikke tenkt over at det var kål jeg hadde spist engang.  Kål er noe av det babyer kan reagere på om mor spiser og Adrian er tydelig var for kål. En annen dag spiste jeg blomkålsuppe og da fikk jeg erfare at dette slettes ikke var noe for han. Så blomkål har jeg måttet holde meg unna. Om jeg spiser noe han ikke tåler og ammer han, så får han skikkelig mageknip og masse luft i magen. Han skriker og har kjempevondt. Sist jeg spiste noe han ikke tålte, så husker jeg at han våknet hvert 15.minutt ca på natten og skreik og vrei seg. Han som vanligvis sover gjennom hele natten. Våkner kun en gang og skal ha pupp. Så det er ikke vanskelig å oppdage hva han tåler og ikke. Løk har heldigvis gått veldig bra og godt er det. For jeg bruker løk i mye av maten jeg lager og føler det hadde vært mye vanskeligere å kutte ut.

Over til gårsdagens inntak av kål. Jeg trodde det skulle gå fint å amme med en gang jeg kom hjem, tenkte at det var den eldste melken som kom først og at den ikke var påvirket av kålen. For så å gi flaske resten av kvelden og på natten. Det som skjedde var at kålen tydelig hadde nådd frem i melken bare 30 minutter senere. Han fikk mageknip på kvelden og hadde mye luft og gråt mye.  Fikk jo så vondt i mammahjertet mitt, bare fordi jeg hadde glemt meg bort. Resten av kvelden fikk han flaske med melk fra fryseren og da gikk heldigvis mageknipen over før han skulle legge seg. Heldigvis at han slapp å ha vondt hele natten. Siden han ikke fikk pupp og kun morsmelk fra fryseren, så måtte jeg jo selvfølgelig pumpe ut melk. Denne valgte jeg å helle ut, tok ikke sjangsen å ta vare på “dårlig” melk. Jeg spiste maten rundt kl 17-18 tiden på kvelden og valgte å ikke gi han pupp før på morningen igjen. Da hadde jeg vært oppe en gang på natten og gitt han flaske + pumpet ut melken fra meg selv. Nå går det helt fint med magen hans og jeg må være enda mer obs på kål fremmover. Ikke gøy når de søte små har vondt.


Knallgod mat, men gullet mitt tålte ikke at mor spiste rødkål og hvitkål desverre. Det som er så godt.


Den største kjærlighet på jord ♥Babyen min♥

Vi har nettopp begynt å gi han tran. Dette ble han også dårlig i magen av. Masse luft i magen og magesmerter, så vi valgte å ta en liten pause og det hjalp med en gang. Så dette skal vi høre med helsestasjonen om. Kanskje vi må gi han vitamin D-dråper isteden. Noen som har erfaring med at spedbarn kan få luft i magen av tran? Er dette vanlig?

Hva tenker du om å gi flaske til spedbarn?

Har du noen erfaringer du vil dele? (Du kan selvfølgelig kommentere som anonym om du ønsker det)

#flaske #amming #tyrkisk #mat  #morsmelk #mamma #mammablogg #medela #brystpumpe #baby #barn #fødsel #gravid #guttebaby #elskerdeg #Adrian

Låsninger hos baby

I dag er Adrian akkurat en måned gammel. Tiden har gått veldig fort og vi har rukket å funnet på masse gøy med godgutten vår allerede og mye mer skal det bli. Den siste tiden har vi merket at lille gullet har hatt vondt. Første 1-2 ukene var han rolig og sov masse,men så har han hatt dager hvor han har gråti masse. Dager hvor man gjør alt for å trøste han, men ingenting fungerer. Når han tilogmed gråt ved puppen skjønte vi at han måtte ha vondt et sted stakkars. Jeg hadde tidligere snakket med venner og bekjente om låsninger hos baby og besøk hos kiropraktor. Siden jeg hadde hørt om dette før, så hadde jeg en misstanke om at det kunne være en låsning. Jeg var jo så absolutt ikke sikker, men tenkte det var like greit å få sjekket han hos en kiropraktor. Hadde jeg ikke hørt om dette før, så hadde jeg helt sikkert trodd at det var normalt at de gråt så masse. Fikk anbefalt en flink fyr på Åssiden kiropraktorsenter som hadde god greie på baby og låsninger. Jeg ringte før helgen og fikk time allerede på mandag. Phu. Fredagen var det bare gråting og han sov ikke noe på dagen. Man så tydelig at han hadde vondere enn før. Og ingen trøst hjalp. Noe som gjør vondt i mammahjerte. Lørdagen og søndagen var han roligere og det var godt å se.

Legger ved noen bilder av godgutten <3 På bildet i midten så ser dere hans nye babynest. Ei snill venninde som har laget til han 🙂 Med masse søte rever på.

Mange spedbarn kan få låsninger ved fødsel og de fleste som får behandling av en dyktig kiropraktor på det området sier at det holder med noen få behandlinger.  Fødsel er ikke bare en tøff påkjenning for mor, men også for barnet som kommer ut. Dermed kan det lett oppstå låsninger hos spedbarn.

Dette er noe av det vi merket på han:

 • Gråt mer enn vanlig
 • Var nesten mer skriking enn gråt og jeg følte det var smerteskrik
 • Vred seg i smerte når han fikk pupp og gråt tilogmed da
 • Flere dager hvor han kun sov på natten, ikke noe på dagen
 • Likte ikke å ligge på ryggen. Helst på siden eller magen. 
 • Hadde en favorittside han likte å ligge på
 • Begynte å gråte/skrike om vi strøyk han på ryggen

Han var rolig når vi kom til kiropraktoren og vi slapp masse hyling på venterommet, slik jeg hadde sett for meg.  Kiropraktoren var veldig flink med Adrian og satt han på fanget sitt og kjente godt bak i ryggen etter låsninger. Og det viste seg at han hadde en låsning i ryggen, slik vi hadde misstanke om. Han klemte på punkter på ryggen og jeg så på ansiktsutrykkene til lille gull at han tydelig hadde vondt. Men tydelig en skikkelig tøffing, for han gråt ikke. Kiropraktoren trykket litt til og plutselig så vrælet han til. Slik han hadde gjort mye hjemme også. Tydeligvis ikke noe godt nei.  Så fikk han raskt fikset låsningen. Vi fikk beskjed om at han hadde nok hatt veldig vondt, så det var godt at vi kom så tidlig som vi gjorde. Han trodde det holdt med en behandling av Adrian, men i morgen skal vi tilbake for kontroll. Så det blir spennende å se om vi trenger flere beandlinger eller om det holdt med den ene.

 

Vi merket stor forskjell etter første behandling. Han gråten nå kun når han skal ha mat og vi får mye mer respons fra han. Snur mer på hodet enn før og følger virkelig med. Vi kan også se noen små søte smil innimellom som lurer seg frem. Godt å se at han ikke har det vondt lenger. Ikke noe gøy når de søte små har det vondt. Han har heldigvis alltid sovet godt om nettene. Våkner som regel bare en gang i løpet av natten og skal ha pupp. Så sover han som regel til kl 11 🙂

 

Har du vært hos kiropraktor med baby??

Noen erfaringer?

#baby #mammablogg #mamma #kiropraktor #låsning #spedbarn #nyfødt #smerte