Fylt kyllingfilet, servert med jordskokk og grønnsaker

I går laget jeg noen supergode kyllingfileter fylt med ost og pesto, surret inn i bacon. Det er enkelt og veldig godt. Jeg tok noen bilder underveis, men når maten var ferdig oppdaget jeg at minnekortet i kameraet lå på bordet og ikke sto i kameraet. Så jeg hadde altså tatt 7-8 bilder uten minnekort. Jaja, jeg fikk i det minste tatt noen bilder av det ferdige resultatet.


Kyllingfilet fylt med Tine Kremost, pesto og soltørkede tomater. Så surret bacon rundt.

Du trenger:

 • Kyllingfilet
 • Tine Kremost med chili og Lime (eller annen type)
 • Pesto
 • Soltørkede tomater (om du ikke liker det, så sløyfer du det)
 • Bacon ( 2 skiver bacon pr filet)
 • Jordskokk, paprika, rød løk, gul løk, sukkererter, hvitløk, olje, salt, pepper.
 • Server gjerne med gresk/ tyrkisk youghurt eller ønsket saus.


Jordskokk, bilde hentet fra Bama.

Fremgangsmåte:

 1. Sett ovnen på 200 grader. 
 2. Skyll og skrell jordskokken. Og få den i tynne skiver som potetgull, jeg brukte rivjernet mitt . Legg skivene i en ildfast form, hell over olje, finhakket hvitløk, salt og pepper. Topp så med ønskede grønnsaker og stek i ovnen i ca 30 min.
 3. Skjær et fint snitt i kyllingfileten, så du får en liten “lomme” hvor du kan fylle kremosten, pesto og soltørkede tomater. Krydre med pepper. Surr bacon rundt for å unngå at osten renner ut. Bruk gjerne tannpirkere for å holde baconet på plass. 
 4. Stek kyllingene litt i panna på alle sider, slik at baconet får litt farge på seg. Ha de over i en ildfast form og stek i ovnen sammen med grønnsakene de siste 20 minuttene. 

 

Jordskokk er noe jeg aldri har prøvd før, men lenge har hatt lyst til å prøve. Den har litt mindre karbohydrater enn poteter og en er fin erstatning vil jeg si. Jeg syntes det smakte litt annerledes. Potet smaker jo ikke så mye. Så jordskokk syntes jeg hadde en litt spesiell smak, men når man hadde youghurt eller annen saus til så syntes det den ble god. Så jeg ser for meg at det er godt å lage fløtegratinert jordskokk og “potetgull” av den. 

 

Har du prøvd jordskokk før?

Hva bruker du den til?

 

#mat #middag #jordskokk #kylling #lchf #lavkarbo #mat #sunnmat #kosthold #hjemmelaget

Snart ferie og Karibien

Nå er det bare en måned igjen til 2 uker med ferie.  Det skal bli så utrolig deilig. Jeg har vært igjennom en veldig tøff periode de siste månedene etter at jobben jeg hadde gikk konkurs på dagen og vips sto jeg der uten jobb. Det er virkelig tøft når man har huslån, billån, studielån, barn og andre utgifter. Nå har jeg fått meg en ny jobb i et stort og kjent firma som jeg stortrives hos. En hyggelig arbeidsplass med masse hyggelige kolleger. Jeg trodde jeg kom til å savne reisebyrå noe helt fryktelig, men sannheten er at jeg faktisk trives enda bedre i den nye jobben. Ingen ting er bedre enn det! Ferieturen vår ble planlagt for ett år siden, før jeg i det hele tatt ante at jeg kom til å miste jobben. Men vi lar ikke det stoppe oss fra å reise. Det blir jo selvfølgelig 2 uker uten lønn, men det vil nok uansett være verdt det. 

Det er kun Mads og meg som skal reise på kjærlighetsferie. Vi reiser en uke til Florida (kjøre litt rundt) også avslutter vi med en uke på verdens største cruiseskip Allure Of The Seas med RCCL.  Verdens beste Adrian skal være hjemme og kose seg med besteforeldre. Han har en uke hos mamma(mormor) og stefaren min også har han en uke med svigermor og svigerfar ( bestemor og bestefar). Det kjennes utrolig rart å skulle reise vekk fra han i 2 uker, når man pleier å savne han allerede etter en natt borte. Men det at han er i trygge hender hos noen han er glad i og noen som er glad i han gjør meg mer rolig. Men klarer allikevel ikke slutte å tenke på hvor mye jeg vil komme til å savne gullet når vi er på ferie. Det blir nok mye skype og facetime på oss ja.


I disse sittegruppene blir nok vi å finne henslengt og se utover havet og på den vakre solnedgangen ( romantisk ønsketenkning 😛 haha)


Og selvfølgelig favorittplassen min på hele skipet. I det deilige boblebadet med super utsikt utover sjøen.

 

Som småbarnsforeldre for første gang, så kan vi vel ikke nekte for at dette absolutt er en ferie vi også ser veldig frem til. Bare oss to, sol, sommer, frokost på balkongen, paraplydrinker, show, spa og ikke minst god mat. Vi skal seile østre Karibien og skal dermed innom Bahamas, St.Thomas og St. Martin. Wow, dette blir bra! Dette blir mitt 3. cruise (cruise nr 2 i Karibien) og jeg kan absolutt si at jeg er bitt av basillen. En super ferieform som passer for de aller fleste. 

Du kan lese om mitt cruise i vestre Karibien HER og HER


Meg på mitt forrige cruise i Karibien. Her på Haiti.

 

Så nå er det snart bare å finne frem sommertøy og pakke koffertene! Klar for USA tur og cruise på verdens største cruiseskip. 

 

Har du vært i USA før og hvor  ?

Har du vært på Cruise før og hvor?

 

#cruise #reise #ferie #blogg #usa #sommer #sol