Deilig biffsalat

Dagen i dag har vært aldeles nydelig og hva passer vel ikke bedre enn en skikkelig sommersalat. Det ble en god biffsalat med hjemmelaget guacamole og tyrkisk youghurt til. Biffstrimlene var uken god helg tilbud på kiwi. Vi var to stk og delte en pakke. 

I salaten hadde jeg:

 • isbergsalat
 • ruccola
 • spinat
 • rødløk
 • soltørkede tomater
 • agurk
 • paprika
 • strimlet biffkjøtt

Guacamole:

 • 2 stk avokado Smak 
 • 1 -2 ts finhakke løk (rød, gul eller vårløk)
 • 1 fedd hvitløk
 • sitronen fra 1/2 lime
 • 1 ts hakket rød chili
 • 1-2 stk cherrytomater
 • smak til med salt og pepper
 1. Del avokadoene i to, fjern steinen og skallet. Ha alt i en beholder og bruk stavmikser til å mose alt sammen. Smak deg frem med salt og pepper.

Deilig og sunn sommermat !

#mat #sommer #lavkarbo #sunnmat #salat

Perfekt sommerdag

Klokken er rett over ti på kvelden og det er enda lyst ute. Dagene føles enda lenger nå som vi har det så lyst ute og det på en god måte. Man føler så absolutt at man får mer tid og energi til å finne på ting med venner og familie.

I dag har vi endelig fått igjen godgutten vår fra ferie. Han har vært med bestefar og Anitamor på hytta i Sverige. Siden både Mads og jeg har startet i ny jobb nylig. Så hadde vi ikke mulighet for å ta ut noe lang ferie i sommer. Adrian har 3 uker ferie fra barnehagen. Da er det godt å ha familie som har mulighet for å få kabalen til å gå opp, på veldig kort varsel. 

Adrian har vært borte siden søndag og det var så ubeskrivelig fantastisk å få han hjem igjen. En veldig lykkelig mamma. Det var spesielt koselig å se hvor glad far og sønn ble for å se hverandre igjen også. Mads er virkelig verdens beste pappa for Adrian og jeg er så stolt av de vakre gutta mine. Resten av dagen storkoste vi oss ute hele familien på en deilig sommerdag. Med barnelatter fra en nydelig prins som var like glad for å se igjen mamma og pappa. 


Vann med lime og mynte.


Godgutten som det var så utrolig godt å få hjem fra ferie <3

Her har vi spist en deilig biffsalat i dag, bilder kommer. 

 

Nyt resten av denne deilige sommerkvelden! Ingenting er vakrere enn skikkelig norsk sommer.

 

 

Charlottes hjemmelagede tomatsuppe med ny vri

Både på bloggen og Instagram (charlottev1987) har jeg fått masse skryt for den hjemmelagede tomatsuppen min. Det er  superkoselig når dere lager den og tagger meg med skryt. Så tusen takk til dere alle 🙂 

 

I dag laget jeg en ny vri av suppen og den ble knallgod. Masse deilige smaker i munnen. Er det noe jeg elsker så er det å eksperimentere med nye smaker når det kommer til mat. Det bare dukker opp i hodet på meg også prøver jeg det ut. 

 

Du trenger:

 • 1 pakke hakkede tomater
 • 1 ss kremost med chili og lime
 • 1 dl fløte
 • 1 dl vann
 • 50 g smør evt olje om du ønsker det.
 • 1 liten bit chili finhakket (kan sløyfes om du ikke liker/tåler sterk mat)
 • 3 fedd hvitløk finhakket
 • 1/2 liten løk eller 1/4 stor løk (skåret i tynne strimler eller småbiter)
 • 2 stk pølser, du velger selv hva slags type. Jeg velger alltid noen med lite karbohydrater. Stort sett Jacobs, Prior eller Gøl(kjøpt i Sverige).

 


Disse 2 slagene av pølser fra Prior hadde jeg aldri smakt før. De hadde lavt innhold av karbohydrater og var kjempegode. 

 

Fremgangsmåte på suppen:

 1. Ha smør, løk, hvitløk og chili i en kjele og la det surre på middels-svak varme i 1-2 minutter.
 2. Tilsett kremost og de hakkede tomatene.
 3. Ha så oppi fløte og vann. La suppen koke i ca 4 minutter
 4. Bruk stavmikseren til å få en suppe uten klumper, tilsett så pølsebiter og la småkoke i 1 minutt

 

Server og nyt !

 

Her trenger du hverken salt eller pepper i suppen og allikevel har den masse deilige smaker. Ser for meg at denne suppen også er supergod som en liten forrett om du får gjester (da kun en liten porsjon til hver). For den er ganske mektig. 

 

#mat #kosthold #lavkarbo #lchf #hjemmelaget #hjemmelagetmat #middag #tomatsuppe #sunn #nedivekt

 

Mer fra cruiset i Karibien

Er du en av de som tenker at cruise bare er for eldre mennesker og gjerne damer med  alle mulige hårfarger (blå,rød,lilla). Vel, da bør du lese videre. Dette er nemlig et bilde mange sitter med. Og nå tenkte jeg å avkrefte dette for alle som måtte tro det. Det stemmer så absolutt ikke. Jeg har nå vært på mitt 3. cruise og flere skal det så absolutt bli. Jeg er som de fleste andre som har prøvd skikkelig cruise, bitt av basillen! Cruise er noe jeg selv mener passer for alle. Enten om du er barn, “tenåring” som i grunn syns det er gørr kjedelig å dra på ferie med de voksne, par, single, ungdommer, voksne og de litt eldre. Ja, de aller fleste. Det er så godt lagt tilrette for alle. Som jeg nevnte så passer det også perfekte for de som er kommet i alderen hvor det er fryktelig kjedelig å være på ferietur med mamma og pappa. Når jeg jobbet på reisebyrå så tipset jeg flere om cruise og det var ekstra gøy når de kom tilbake og var storfornøyde og booket neste års cruise i samme slengen. Foreldre som takket meg for dette var en ferie til og med sønnen/datteren i tenårene digget. 

Selv har jeg vært 2 turer i Karibien (østre Karibien og vestre Karibien) og en tur i Middelhavet (med utreise Roma).  Det jeg liker spesielt godt med cruise er at man får se s mange flotte steder og allikevel bo samme sted, slik at man slipper å pakke ut og inn av kofferten. Eller enda verre, bo i kofferten. Det er noe jeg hater. Men om jeg skal være på et hotell 1-2 netter, så må jeg innrømme at jeg sjelden gidder å pakke ut. Siden jeg er så fan av sol og bad, så er nok cruise i Karibien min favoritt. Men Middelhavet er jo også fantastisk på sommeren og mye flott steder man får oppleve. 

Selv har jeg kun seilt med Royal Caribbean og er veldig fornøyd med de. Skipene jeg har seilt med er Allure of The Seas, Oasis of The Seas og Navigator of The Seas. De førstnevnte er verdens største cruiseskip. 

 


Her er Allure of the Seas som vi seilte med nå i april.

Jeg lovet å skrive litt mer om turen vi hadde ombord på cruiset i Karibien.  Vi startet med en uke i Florida og avsluttet med en uke på cruise. Mer fra ferieturen kan du lese HER og HER.


Balkonglugar med havutsikt. 

Reiseruten denne gangen var Østlige Karibien med stoppene:

 • Bahamas
 • St. Thomas
 • St. Maarthen


Måtte ut for å se på balkongen med en gang vi kom ombord.

 


Første stopp Bahamas!


Første ølen ombord var en god gammel en fra Jamaica. 

 

Når jeg sitter å ser igjennom bildene fra turen, så tenker jeg at jeg så inderlig savner det å kunne sitte med beina høyt på balkongen og nyte et deilig glass med verdens beste Rosé, White Zinfandel.


Bilde av Central Park tatt ovenfra.


Pyntet seg med dress til første formelle kvelden.


På meg ble det lang kjole

Dag nr 2 på cruiset ble vi sittende på bord med et annet norsk par på samme alder som oss. De var også på kjæreste-tur. Så det var utrolig koselig og vi hang med de store deler av cruiset. Vi spiste sammen, dro på utflukter, badet, festet og gøyest av alt var turene i boblebadet midt på natta etter nattklubbene var stengt. Og etter boblebadet var det stort sett nattmat. 


Litt dårlig bilde, men gjengen i boblebadet midt på natta. Alltid åpent ett boblebad! Det liker vi.Klare for vannshow i aquatheater, et utrolig bra show som finnes ombord på Oasis og Allure. Anbefales på det varmeste.

Det går flere show daglig og fordelt på alle dagene. Slik at noen show går flere dager på rad. Dette gjør at du har muligheten til å få med deg alle showene i løpet av en uke om du ønsker dette. Jeg anbefaler å booke show, dette er helt gratis. Det gjør at du er garantert plass på showet + at du slipper inn før de som ikke har booket og kan sikre deg de beste plassene. Booke show kan du gjøre på nett før avreise, på tv på lugaren din eller første dagen kan også showteamet hjelpe deg å booke de showene du vil på gjennom hele uken. Hvor de står og når de står der får du info om om bord. Det er veldig høy kvalitet på showene om bord og jeg selv elsker å få med meg så mange show som mulig.


Storkoste meg i vannet mens jeg snorklet og så på flotte fisker og koraller.

 

De dagene vi hadde vært i land og bare ville slappe av på lugaren etterpå, så bestilte vi roomservice. Noe som er gratid før midnatt. Du går enkelt og greit inn på tv`n og velger hva du vil bestille . Så får du det levert på døren innen kort tid. Og da er det ekstra deilig med en balkong å nyte mat og drikke på mens man seiler ut i flotte Karibien.
Noe du lurer på om cruise? Kanskje jeg kan svare deg.#cruise  #karibien  #rccl #allure #allureoftheseas #ferie #sol #romantikk #glede