Litt nytt i garderoben

I går var bestemor og jeg på en liten shoppingtur. For å se om vi fant noen godbiter på salg. Jeg fant med flere fine plagg og alt var det 50% på. Gøy med litt nytt til garderoben. Og kjekt når man hadde penger man fikk til jul som kunne brukes.

Her er innkjøpene:


Bukse fra Anemone

 


Bluse fra Anemone

 


Kjole fra Marc Lauge


Poncho fra Anemone

Alle plaggene fant jeg på salg hos Jentene på Brygga som ligger ved Nordre Jarlsberg brygge i Sande , Vestfold. De har 50% på alt av klær. Og noe til 70% også.

 

Gøy med salg når man kan finne så mye fint 🙂

Hjemmelaget smør på 1-2-3

Husker dere smørkrisen for noen år siden? Det husker jeg. Midt i julestria. Jeg fikk da for første gang laget hjemmelaget smør. Jeg ante ikke at det var så lett og smaker var upåklagelig.

 

Har du noen gang rester igjen av fløte , som snart går ut på dato. Hvorfor ikke lage hjemmelaget smør . Veldig smart.


5dl Fløte, 3 SS seterrømme og 3,5-4 ts salt

 

Fremgangsmåte:

1.Bruk  kjøkkenmaskin eller håndmikser.  Start med å helle alle de 3 ingrediensene oppi en bolle. Og start med piskingen

2. Først blir det hele til en tynn og luftig krem, så blir den gulere i fargen, tykkere krem og mindre masse.  

3.Og siste steg i vispeprosessen er at det dannes kjernemelk og smøret klumper seg til små biter.  Da skal du stoppe å vispe. Bruk så en slikkepott til å samle alt smøret sammen til en stor klump. Kjernemelken heller du i ett glass og kan taes vare på om du ønsker (da den kan brukes i andre oppskrifter) 

4. Kjernemelken fjernes. 

5. Vask hendene godt. Fyll opp bollen med kaldt vann og press ut det du klarer av kjernemelk.Dette gjør du ved å trykke på hver av sidene på den runde smørballen. Skift vann 2 ganger.

6. Form smøret som du vil og oppbevar det i kjøleskap. 

Ønsker du kryddersmør kan du kjerne tilsette hvitløk og urter!

 Lykke til 🙂

 

Lunsjen for i morgen

Når man går inn for å være flink med kostholdet, så er planlegging av måltider virkelig gull. Det gjør det lettere for meg å holde meg til den maten jeg skal ha. I morgen blir det sukkerfri youghurt med Chiafrø til frokost, eggerøre med spekepølse,agurk og chilimajones til lunsj. Middagen blir wok med bifgstrimler. Dersom jeg blir sulten imellom noen av måltidene, så blir det litt nøtter.

Her har dere morgendagens lunsj, tok meg ikke mer enn 5-10 minutter å lage det klart.

Chilimajones: majones og chilipaste (sambal oelek).

Jeg brukte spekepølse, spekeskinke er også godt til.